Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Anna Nětrebková a dirigent Georgijev se myslím netajili otevřenou podporou Putina, radostně vítali anexi Krymu - takže tady se moc nedivím, když někomu přijde obecné odsouzení války z jejich strany jen jako lehce pokrytecké stanovisko. Vyřazování ruských skladatelů z koncertních sálů je ale nesmysl.

S námitkami ohledně problematičnosti kroku wimbledonských pořadatelů (resp. návrhu britského ministra sportu) se asi dá souhlasit. Na druhou stranu ruští sportovci nejsou první, na koho dopadly sankce. Jihoafrická republika se nemohla zúčastnit olympijských her bezmála třicet let, zákaz platil i pro jiné mezinárodní akce (podle přísnosti té které sportovní federace). A v Rusku sport hraje daleko důležitější propagandistickou roli než svého času v JAR, takže z tohoto hlediska mají zastánci přísných restrikcí také svůj díl pravdy.

2 0
možnosti

Mě by třeba zajímalo, zda autor blogu byl takový hrdina a také tak tvrdě a veřejně jako nyní, odsoudil v roce 1984 komunistický zákaz, neúčastnit se LOH v Los Angeles. Přeci jen...sportovci dle něj, za nic nemohou. A tenkrát to nebylo kvůli něčemu tak strašidelnému, jako je agresivní válka.

Nehodlám lustrovat, ale dle fotografie vypadá, že by ten rok1984 mohl celkem v pohodě stihnout. A pokud ne, upřímně bych rád věděl, zda by to autor opravdu učinil.

3 0
možnosti

Za své názory jsem byl vyloučen z večerního studia gymnázia už v roce 1974 s odůvodněním, že "nejsem oddán věci socialismu", jak to zní v rozhodnutí školského odboru KNV. (nar.1946)

4 0
možnosti
Foto

A co letní Olympiáda v r. 1936? A pak zimní 1940, která se kvůli válce nekonala a byla nahrazena jen Týdnem zimních sportů Ga-Pa.

Já bych naopak přivítal jako morální postoj těch ruských sportovců, kteří by se na protest proti Kremelské agresi soutěží nezúčastnili z vlastního rozhodnutí.

A copak neplatí, že "Inter arma silent musae"? ;-(

0 0
možnosti

Múzy mohou Pavle mlčet, ale hlad je "svině". Ti sportovci se sportem živí.

0 0
možnosti

Mám tušení, že to špatně skončí. Kdyby Zelenský znal radu evangelia z Luk.14,31-32:

„Nebo má-li nějaký král táhnout do boje, aby se střetl s jiným králem, což nezasedne nejprve k poradě, zda se může s deseti tisíci postavit tomu, kdo proti němu táhne s dvaceti tisíci?

Nemůže-li, vyšle poselstvo, dokud je jeho protivník ještě daleko, a žádá o podmínky míru“,

asi by se choval pokorněji a nepeskoval by celý Západ, že neskáčou jak on píská.

2 2
možnosti

A on snad Zelensky chtěl táhnout do boje proti Rusku? Ukrajina se pouze brání proti zákeřnému napadení Ruskem bez vyhlášení války. A přijmout v takové situaci podmínky míru neznamená nic jiného, než podvolit se diktátu Putina. :-/

3 1
možnosti

Mlčení je žel souhlas, třeba se zabíjením těhotných matek v porodnicích. Jistě, můžou si v pohodě pinkat třeba na Rudém náměstí, protože tam se tyto vraždy schvalují. Ale ve Wimbledonu opravdu ne. Taky proto, že by byli či byly ve výhodě oproti druhé straně kurtu, která by musela neustále myslet na to, že hraje proti zemi vrahounů dětí atd.

6 0
možnosti

Chápu vás, ale nesouhlasím s vámi. Pro mě jsou ruští sportovci spoluviníky této situace, neboť právě s nimi se válečný zločinec putin rád ukazuje. A i díky nim je dokola znovuzvolen.

Píšete, že nevpuštění sportovců na tenisový turnaj je nemorální a hloupé. No, přiznávám, že mě přijde mnohem hloupější a nemorálnější už jen ta možnost, že by kdokoli z nich měl hrát proti soupeři z Ukrajiny.

A hrát pod neutrální vlajkou? To takového sportovce prostě nezbaví cejchu Z.

Mám li být upřímný, v nynější době nemám chuť, sledovat cokoli ruského.

8 0
možnosti

Souhlasím a je to Anna Netrebko...

1 0
možnosti

Zavřít a zlikvidovat původce invaze, ale odebírat z repertoáru klasiku hudební resp. divadelní je hloupost. R^

A stávající sportovci, ať se vyjádří, pokud schvaluji tuto agresi, bude lépe hrát turnaje na asijském okruhu, proč vězení?

3 0
možnosti

A proč by měli něco schvalovat, nebo odsuzovat? Proč by se měli kruci k něčemu vyjadřovat? Fakt hnus.

0 2
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik