Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Komety existují proto, že je jich obrovská zásoba na vnějším okraji naší Sluneční soustavy. Čas od času některou z nich něco vychýlí z dráhy, takže zamíří ke středu Sluneční soustavy a získají novou, zpravidla dost výstřední dráhu, na které setrvají, dokud nezaniknou.

2) Nerozumím vašemu nelogickému výroku, že sací reflex je v rozporu s představou evolučních biologů. Třeba mláďata ptakopysků žádný sací reflex nemají, ale přesto ptakopyskové jsou savci. Jsou to zástupci prastaré evoluční linie, která už téměř vyhynula. A lze na nich ukázat, jak probíhala evoluce mléčných žláz. Ptakopyskům totiž mléko prýští na tzv. mléčných políčcích a mláďata je prostě olizují. Také složení mléka je odlišné. Mléčné žlázy totiž původně vznikly z mazových žláz předchůdců savců. Vyvíjely se postupně, a postupně se také vyvíjel třeba sací reflex.

3) Stvoření světa, jak je popsáno v knize Genesis, je v rozporu s vědeckými poznatky. Nejenom s těmi biologickými. Je to tak proto, že kniha Genesis je sbírka prastarých hebrejských pověstí, často i převzatých od jiných národů. Tehdejší lidé neměli ani ponětí o tom, na co přijde moderní věda, a tak o tom nepsali. Psali, jak si to tehdy představovali.

0 0
možnosti

Dobrým příkladem evoluce je oko savců (potažmo lidí). Jejich předchůdci přišli na souš z moře a jejich zrak se tedy původně vyvíjel ve zcela jiných podmínkách, než v jakých žijí dnes. Evolucí se oko přizpůsobilo životu na souši, ale je kvůli tomu zbytečně složité, jak ho ta evoluce postupně "flikovala". Jiní suchozemští živočichové (například hmyz), kteří neprošli ono "mořskou" etapou, mají zrak, založený na zcela odlišném, mnohem jednodušším principu. Raději se ani nebudu ptát, proč nám Stvořitel také rovnou nenadělil třeba složené oko.:-)

0 0
možnosti

K58a77r33e80l 75O98r37l88í17k

24. 6. 2020 14:53

jenže při "přechodu" z moře na souš by musela existovat nová informace.

0 0
možnosti
Foto

Byť jsem si vědom, že diskuze na téma existence či neexistence boha je samozřejmě na vědecké bázi absurdní, tak mi to nedá. Z čeho usuzujete, že sací reflex je prioritně vrozený ... a není ba naopak evoluční výhodou, která dovolila současným savcům přežít v konkurenci savců existujících v prehistorii a bez tohoto sacího reflexu? ;)

0 0
možnosti

K84a37r70e34l 60O30r74l10í94k

24. 6. 2020 14:58

bez inteligence se nemůže vytvořit "souhra" prsní bradavky, sacího a polykacího reflexu, bez toho by savčí mládě nepřežilo; bez znalosti hydrauliky "příroda" neumí vytvořit bradavky velryby ke kojení pod vodou...

0 0
možnosti

"Komicky působí argument, že vesmír nebyl stvořen v průběhu šesti dnů, ačkoli počátek vesmíru tyto tři kapitoly vůbec neřeší."

Počátek vesmíru (časoprostoru) tak jak ho chápeme dnes byl pro lidi z doby bronzové naprosto neuchopitelný koncept. Přesto se v Genesis samozřejmě "řeší" stvoření Země, Slunce, Měsíce, resp. hvězd - a jestli něco působí komicky, tak především biblické vysvětlení a zejména pořadí těchto událostí.

Jen velmi rychle:

"Ačkoli biblická zpráva se neshoduje v mnoha bodech s teoriemi evolucionistů, není v rozporu s jediným vědeckým faktem. Ve skutečnosti lze všechna geologická, astronomická a vědecká data sladit s biblickou zprávou o stvoření." - To je naprostý a totální nesmysl a nepravda.

"Evoluce je diskutabilní a neustále se měnící teorií. Nakonec, pokud bude vůbec přijata, musí být přijata zase jedině vírou." - Demostrujete naprosté nepochopení toho, co je věda a jak funguje, případně co je to vědecká teorie.

Ad komety - to si snad už opravdu děláte legraci. Vážně v tom vidíte rozpor? Kolik % hmotnosti kometa při jednom průletu ztratí? Jak dlouho trvá jeden průlet? Atd. atd.

0 0
možnosti

No vidíte, přece jen jsem udělal dobře, že jsem si to progoogloval a něco se přiučil. Kreacionisté mají totiž pravdu v tom, že komety opravdu nevydrží příliš dlouho, řádově "jen" desítky tisíc let. Nicméně průběžně se k nám dostávají nové, a to z Kuiperova pásu a Oortova oblaku.

Tento kreacionistický argument byl rozebrán např. zde:

http://apps.usd.edu/esci/creation/age/content/creationist_clocks/comets_disintegration.html

1 0
možnosti

Autor má zřejmě guláš v evoluční biologii.

0 0
možnosti

K42a18r94e81l 83O27r64l85í74k

24. 6. 2020 10:15

rád se poučím o tom, zda se sací a polykací reflex "vyvinul"...

0 0
možnosti

8-o8-o8-o Opravdu to máte zapotřebí? Encyklika Humani Generis Vám nic neříká, a mnoho dalších věcí? Kreacionizmus mladé Země zastává pár fundamentalistických protestantů, mezi katolíky je to ještě větší bizár; ostře ho odsuzuje dokonce ultratradicionalistické Bratrstvo Pia X. Vzpamatujte se a nastudujte si solidnější prameny!

0 0
možnosti

K89a14r26e55l 55O36r96l69í80k

24. 6. 2020 10:19

Vážně beru jen Bibli, církve učí více nebiblických pravd, na církev nelze spoléhat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik