Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plán OSN pro rozdělení Palestiny není žádnou mezinárodní smlouvou, je diktátem OSN a RB OSN, jak má být naloženo s územím, které mu bylo svěřeno. Tam nebylo s kým jednat ani na židovské ani na arabské straně, nebyly tam prostě politické reprezentace. Ty měly být vytvořeny teprve volbami.

Proto je dokonce lhostejné, kdo a k čemu vedly válečné střety. Vina za jejich rozpoutání jde k tíži všem zúčastněným stranám Ani jeho odmítnutí, či přijetí některou z dotčených stran je naprosto bezvýznamné. Z hlediska dodržení Charty OSN s jejím principy nepřípustnosti získání území silou je nutné se vrátit ke stavu k15. květnem 1948.

Ale snad nikdo nechce, aby tam vtrhly Modré přilby a začaly dělat pořádek.

Tedy ani zde např. nemohlo jít o uzavření nějakých smluv mezi Velkým mufim a Weismannem. Šlo toliko o soukromé osoby. V žádném případě by pak dohody ani nedohody nemohly být považovány za právně vymahatelné, ale toliko za politické.

A ono někdo zpochybnil ještě před 15. květnem 1948 legitimnost vrácení Mandátu GB VS OSN? Snad by si toho tehdejší právníci všimli a namítli by něco.

A jaký měla význam Balfourova deklarace, která byla adresována soukromé osobě? To už spíše dopisy MacMahona arabskému šejkovi. A když to tak vezmu kolem a kolem, tak Mandát GB a jeho obsah zpochybnili i samotní Židé ilegálním přistěhovalectvím a teroristickými útoky na Brity dokonce i v Evropě. Vyháněli Brity z Palestiny kde jenom mohli.

A všechny dokumenty před Plánem OSN pro rozdělení Palestiny přece jenom hovoří jenom a toliko o židovské domovině (na území budoucího arabského státu?). Takže jakýmkoliv zpochybňováním Plánu OSN se legitimita Státu Izrael ocitá na hodně tenkém ledě.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS