Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Dobrý vhled do problematiky.

Vyučuje-li se v celém islámském světě náboženská nenávist, není jiné cesty než konflikt. Ze všech materiálů, které jsem kdy četl, tedy hlavně od muslimských autorů, vyplývá, že jediným řešením je nový výklad Koránu s označením nenávistných veršů jako dobových. Zvláště pro evropské muslimy by to bylo východisko; jinak poteče hodně krve.

Potvrdilo by se jen to, jak to Alláh Mohamedovi ku pomoci zamýšlel. Že to, co bylo určeno jen Mohamedovi, zneužili následní panovníci, tedy k usnadnění svého panování (a děje se to dodnes).

Jsem realista; pokud kdy vůbec dojde k podobné změně, ani mé děti se toho nedožijí.

0 0
možnosti

Arafat už Řezníku řešení nabídl: "Osvobodit Palestinu od Jordánu po Středozemní moře", tzn.všechny Židy vyhnat. Abbás, jeho pravá ruka, to opakuje po něm.

1 0
možnosti
Foto

Takové prohlášení od partyzánského vůdce nestačí, to je neustále jeho osobní stanovisko. A co já vím, v oficiálním programu Fatahu to takto nebylo naformulováno. Až budete mít v Ústavě Státu Palestina, že jeho jurisdikce se vztahuje na celou Palestinu od Jordánu po Středozemního moře, tak s tím můžete argumentovat . Takto je to pouze čechrání peříček.

0 0
možnosti
Foto

Už jsem to jednou psal. Palestina žádný návrh nepřijme. Pokud by to přijali, přišli by tím o roli mučedníků a museli by opustit svá prohlášení "Žádný mír s Izraelem", "Žádné uznání Izraele "Žádné jednání s Izraelem". Tím by vedení Palestiny přišlo o miliony, které jim poskytuje EU a které z Abu Amara narozeného v Káhiře ze kterého KGB udělala Jásira Arafata a EU miliardáře. Stejně tak KGB mu poskytla výcvik a pomohla vytvořit OOP, jak o tom píše generál tajné služby Rumunska spolupracovník KGB Ion Mihai Pacepa, v knize "Dezinformace" a autoři knih o Mosadu a stejně tako tom mluví Viktor Suvorov a Stanislav Lunev .

3 0
možnosti
Foto

Tak je nutné je přimět k tomu, aby nějaké návrh sami vznesli. Alespoň by se odmaskovali jako váleční štváči, což by mohlo pomoci zvrátit veřejné mínění v Evropě. Ale aby se tak stalo, musíte se sám tvářit jako svatoušek minimálně tím, že jim nabídnete všechno území za tzv. zelenou linii. Chce to trochu fištronu.

0 0
možnosti

Jistě Tome, peníze sypou Adolfovi pohrobci...nacisté, komunisté, islamisté, všechno z jednoho satanového pytle.

1 0
možnosti
Foto

Karma ale mám jednu poznámečku. Pod každým komentářem je vpravo černé okno s textem reagovat. Kliknutím na něj otevřete další okno, do kterého vepíšete reakci na komentář. Když vkládáte nové vlákno, je z vaších komentářů chaos a vlastně není úplně jasné, na koho reagujete.

0 0
možnosti
Foto

Dokud se budou Hamásu sypat peníze ze všech stran (bohužel i z EU), nic se nikdy nezmění.

2 0
možnosti

Řešení už dávno přinesla Liga národů (dnešní OSN) svým Mandátem pro Palestinu: území na východ Jordánu přiřkla Arabům, území západně od Jordánu Židům! Jenže islám Židy nenávidí, protože nenávidí Boha křesťanů a Židů. Proto také nemůže být na světě mír, dokud bude existovat islám. Jeho vyznavači chtějí zbytek světa donutit uctívat své pouštní božstvo.

1 0
možnosti
Foto

Ale to je zase a pouze kritika. Ne návrh na řešení. Mezi francouzskými hugenoty a katolíky existovalo nepřátelství na život a smrt a také se to snad po nějakém čase uklidnilo.

0 0
možnosti
Foto

Ale kritika toho či onoho nestačí, je nutné přijít s vlastní vizí jak cílového řešení, tak i kroků k němu. Proto já zde v návaznosti na rezoluci č. 242/1967 s jejím principem nepřípustnosti získání území ve válce plédují za použití principu výměny současného míru za budoucí území, abych v případě jeho odmítnutí inspiroval k lepšímu návrhu.

Až si Palestinci a Židé zvyknou žít v míru, a to potrvá generace, tak je možné zvážit návrat kontroly nad územím, které požadují, protože pak už to bude jedno, kdo má nad tímto územím kontrolu jako v Evropě na dnešní německo-francouzské hranici (euroregiony).

Nechápu, jak ale tomu někdo může říkat antisemitismus.

0 0
možnosti
Foto

Pane Řezníku, na mém blogu vám to neprošlo, tak to zkoušíte zde. Opravdu nevidíte jak si odporujete? Hlavně v tom, co jste na mém blogu přiznal, že Palestincům se k jednání moc nechce, tak hned pár minut později jste napsal, že onen plán století pomůže dostat je stolu Izraelce. Vy vůbec nevnímáte realitu života v Izraeli. Vy jste si asi kdysi někde přečetl něco a teď se toho úporně držíte a vnucujete to v každé diskusi. Jenže už to vážně začíná unavovat a hlavně to odrazuje od skutečné diskuse.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS