Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P96e92t73r 77M58u65n13z55a72r

23. 2. 2019 22:47

Tak co pane Orlík? Už jste si zjistil, co bylo přesně řečeno na adresu Poláků? Kdo to řekl?

Ale koukám, že jste svůj blog ještě neopravil. Takže vás asi budu muset dát na svůj seznam prolhaných blogerů.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby byla polská společnost tak prolezlá antisemitismem, tak by zcela jistě byl tento stav mysli zneužit Gomulkou a spol. v r. 1967 při odsuzování izraelské agrese. Prozatím jsem na nic takového nenarazil.

0 1
možnosti
Foto

Nově vydaný dvoudílný sborník "Dále je noc" z varšavského Centra pro studium vyhlazování Židů tvrdí, že podíl polského obyvatelstva na zabíjení židovských sousedů během druhé světové války byl větší, než je pravicová vláda i konzervativní část veřejnosti ochotná připustitDrtivá většina Židů, kteří se po roce 1943 pokoušeli uniknout válečnému vraždění, zahynula buď rukou Poláků, nebo alespoň díky jejich spolupráci. Při likvidace židovského ghetta v městečku Węgrow na podzim 1942, nedaleko od nově zřízeného nacistického vyhlazovacího tábora Treblinka, přibližně 100 kilometrů od Varšavy. Všichni okolní obyvatelé věděli, kam Židy vyvážejí a co se tam s nimi stane. Celý den ale esesmani s ochotnou pomocí polských obyvatel nakládali na otevřené náklaďáky Židy. Během likvidace ghetta kolem zůstalo ležet tisíce mrtvých Židů. Přihlížející polští sousedé z nich strhávali oblečení a vylamovali jim zlaté zuby." Zuby se získávaly různými předměty. Lidé, kteří se tím zabývali, se nazývali 'dentisté'. Svůj lup pak prodávali skrze prostředníky

0 0
možnosti

Nepopírám, to se stalo.A jak by to vypadalo u nás ? Skoro stejně.

A nešli obyvatele té vesnice u Přerova kde zastavil vlak s karpatskými Němci

,pomáhat Pazúrovi kopat hroby?A to myslíte, že kdyby Poláci nešli těm esesákům pomáhat, že by je Němci nepostříleli ? kde máte tu jistotu ?

Ano, trhat zlaté zuby mrtvým je podlost, na druhé straně víte ,že spousta

Poláků za války žila na hranici smrti hladem ?Proboha , už přestaňte srovnávat

život průměrného českého kolaboranta v protektorátu se životem Poláka v okupovaném Polsku.

1 0
možnosti
Foto

Židy neznám a tak se ptám? Stojí vůbec židé o spolužití s nežidy? Co si o nás myslí? Nepodobají se v tom muslimům?

1 3
možnosti
Foto

Na to, že se podobají muslimům jste přišel ja???? Židé nikomu v historii neublížili. O proti Evropanům byli nesmírně pracovití a inteligentní. Proto většina držitelů Nobelových cen jsou Židé.

1 1
možnosti

Nás Poláky, mohou ohledně antisemitismu kritizovat jen Holanďané , Dánové a Bulhaři.Nikoli Češi. Ze strany Čechů, resp.čecháčků je to podlost nejvyššího stupně.

P.S. Polsko byl jediný stát , kde za ukrývání židů byl trest smrti pro celou rodinu.

U nás takhle dopadly pouze rodiny atentátníků na Heydricha a výsadkářů z Anglie.

Denní kalorický příděl pro Poláka byl stanoven na 700 kcal.

1 0
možnosti
Foto

Trest smrti za ukrývání Žida byl ve všech okupovaných státech a ne jenom Polsko. Hitler zbudoval vyhlazovací tábory v Polsku jenom proto, že věděl, že v Polsku je silný antisemitismus a bude to zde be problému a bylo. Vlaky se Židy jezdili až do samého konce války jak po másle Poláci dobře věděli, kdo a kam jede a nikdo neudělal nic.

1 1
možnosti

Ještě poukážu na jeden paradox. Polsko je jako jedna z mála zemí v Evropě většinově katolické, dokonce je schopno "vyvážet" kněze např. k nám. Součástí křesťanství by měl být realistický pohled na své přednosti i nedostatky. Polský papež Jan Pavel II před rokem 2000 se zasazoval o vyrovnání církve s temnými stránkami minulosti. Ale vypadá to, že se Polsko v nezanedbatelné míře s otevřeností k problematickým stránkám své minulosti i přítomnosti míjí.

1 0
možnosti
Foto

Tak v Gdansku to už vidí trochu jinak,k zemi symbolicky padla socha kněze Jankovského,kterému byly po pádu navlečeny na ruku chlapecké slipy....ne všichni Poláci jsou křestanští fanatici s klapkani na očích.

0 0
možnosti

Pane Filipzcyku, čertíte se podle principu "Vy zase lynčujete černochy". U nás se špatné chování předků k Židům nezastírá, např. za "druhé republiky", stejně jako excesy při odsunu Němců (ale zde je část lidí nekritická). Dnes je u nás antisemitismus okrajový jev, ale také se to nezametá pod koberec.

Problém značné části Poláků je, že se věci pod koberec zametat snaží - ať je to antisemitismus, porušování standardů při výrobě potravin a nedostatečná kontrola, role polského vedení v havárii letadla ve Smolensku atd. Poukázání na tyto věci berou jako útok na národ a reagují výše uvedeným "vy zase lynčujete černochy". Vy jste ukázkový příklad. Rv

3 1
možnosti

Nikdo polský antisemitismus nezastírá , Kaczyňski a jeho "apele smoleńskie"

a "miesiecznice smoleńskie" to je čiré bláznovství.

Posypovou sůl odhalili polští novináři , stejně tak podvody na jatkách v Ostrowie

Mazowieckém. Český novinář jet tak podlý , že ani to není schopen těm Polákům přiznat. Četl jste někde , že TVN 24 je polská televize ? Já ne !

Český novinář využívá polsko-izraelské krize / jde o peníze,konkrétně o 120 mld

dolarů odškodnění pro polské židy, 120 mld je roční HDP Polska / a kýdá hnůj na Polsko, aniž si zamete před vlastním Prahem.

A toto je i případ autora tohoto článku.!

1 0
možnosti
Foto

Kvůli pravdě se každý nejvíce čertí.

0 0
možnosti
Foto

..... a vy zase bijete černochy;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik