Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mezi Židy bylo odjakživa mnohem větší procento geniálních a talentovaných jedinců než se rodilo u ostatních národů. Někteří to přisuzují dlouhodobému životu v nepříznivých podmínkách a stálé hrozbě útoků ze strany nežidů. Tím to však sotva bude. V podobně nepřátelském prostředí a se stejným důrazem na vzájemné sňatky se vyvíjeli i Romové a u nich je to naopak. Spíš se dá soudit, že u počátku židovství byla skupina mimořádně dobře duševně vybavených jedinců s dominantně uloženými genetickými informacemi a tahle přednost, někdy i prokletí:-) se u Židů drží a předává z generace na generaci.

2 0
možnosti

Když odhlédnu od toho, že existují Židé původem z Palestiny a tzv Židé původem z východní Evropy, což jsou prokazatelně úplně rozdílné etnicity, tak, pokud je mezi nimi, jak píšete, větší procento geniálních a talentovaných jedinců, což nepopírám, nedává jim to přece žádné právo toho zneužívat k beztrestnému páchání zločinů.

0 0
možnosti
Foto

Historie Židů a státu Israel po celých uplynulých tisíciletích je provázena jejich vyhlazováním, ostrakizací, neustálými útoky apod.

Přesto přesevšechno je tento stát jedním z nejvyspělejších na světě, s vysoce rozvinutou demokracií /o které by si okolní státy mohly nechat akorát jen zdát/.

Nutno připustit, že jde o vyvolený národ, nad nímž drží ochrannou ruku Bůh. A kdo proti nim, když je On s nimi?

R^

3 1
možnosti
Foto

Za vysoce vyvinutou demokracii nelze považovat stav, kdy jsou z vrtulníků stříleni tzv. teroristé pouze na základě údajů, získaných zpravodajskými službami. Naprosto je ingnorována dělba moci soudní a moci výkonné.

0 0
možnosti
Foto

Když někdo vznáší námitku, že Stát Izrael nikoliv pouze okupuje, ale anektuje území včetně Jeruzaléma (kde důvod nějaké sebeobrany odpadá úplně) nad rámec Plánu OSN na rozdělení Palestiny v r. 1947 v rozporu s principem nepřípustnosti získání území silou, tak se tím automaticky stává antisemitou? Naopak bych řekl, že jde o sionistu non plus ultra, protože se snaží o to, aby Stát Izrael a jeho obyvatelé mohli žít v souladu se všemi státy a obyvateli na Blízkém východě.

3 0
možnosti

A zazvonil zvonec a pohádky je konec!

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS