Diskuse

Jak je to s tím antisemitismem?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34a43r34a 28R69a10n38k

10. 9. 2016 23:33

Precetl jste Michaela Berenbauma a dozvedel se z wiky, ze vlastne Zide byli po tisiceleti pronasledovani a docela ostra za Luthera:

At one point he writes: "...we are at fault in not slaying them..." a passage that "may be termed the first work of modern antisemitism, and a giant step forward on the road to the Holocaust.

0 1
možnosti

Pokud se bavíme o antisemitismu, tak je třeba rozlišovat Židy semitské a Židy chazarské, asi v 90% případů jde vždy o Židy chazarské (východoevropské), takže o žádném antisemitismu nemůže být vůbec řeč.

0 6
možnosti
Foto

To, že Židé jsou potomci Chazarů tvrdil už Adolf Hitler i když je to totální hloupost a oblíbené téma antisemitů, jako jste vy. V letech 1999, 2001 a 2005 proběhlo několik studií podle testů DNA a bylo prokázáno, že genetická informace Aškenázských Židů se výrazně liší od převládajícípopulace a je výrazně blíže ostatním skupinám Židů ve světě . Jinak pro doplnění pokud mluvíme o semitech jedná se o rozlišení jazykové a ne rasové. Za další pro doplnění vašeho chabého vzdělání jsou dvě skupiny Židů a to aškenászští Židé ze západní Evropy a sefardští Židé z oblasti Španělska, Italie. Obě dvě skupiny jsou podle počtů v Izraeli stejné.

3 1
možnosti

Ježíš k Židům: "Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá. On byl vrah od počátku a nestál v pravdě, poněvadž v něm pravda není. Když mluví, nemůže jinak než lhát, protože je lhář a otec lži."

Vyvoleným národem ano, ale koho...

0 5
možnosti
Foto

Pane Ježiš nic k Židům nikde neříkal, protože byl sám Žid a vycházel z Tory.

1 1
možnosti

Nectím Vaši verzi bohů ani srdcem natož rozumem.

Přesto a možná právě proto mám k židovskému národu velkou úctu a obdiv.

3 0
možnosti
Foto

A kdo přenesl na Stát Izrael právo, respektive povinnost Británie podporovat vznik nových židovských osad? A to dokonce na území, které přiřkl Plán OSN na rozdělení Palestiny budoucímu arabskému státu.

1 0
možnosti

Židé jsou s velkou pravděpodobností v podstatě autochtonní obyvatelé území dnes nesprávně označovaná jako Palestina.

Žili tam tisíce let před násilnou arabskou a tureckou okupací a přežívali zčásti i po vypuzení římany.

Počet arabského obyvatelstva se začal prudce zvyšovat poté, co se izraelci začali vracet a s jejich příchodem v oblasti začala rychle růst životní úroveň.

3 0
možnosti