Karel Orlík

Zločinci v UNESCO opět útočí na Izrael

1. 05. 2017 18:16:11
Návrh textu Výkonné rady UNESCO pro květnovou rezoluci Oddíl 30 Okupace Palestiny Oddíl 30.1 Jeruzalém

Odst.11. Výkonná rada vyjadřuje rovněž politování nad pokračující izraelskou blokádou pásma Gazy, což škodlivě narušuje volný a trvalý pohyb pracovníků, studentů a humanitárních pracovníků a žádá Izrael, aby okamžitě blokádu ukončil.

Co k tomu dodat? Kdy už přestanou politici a antisemité v OSN žvanit o „okupaci Palestiny“? Dopis britského ministra zahraničí, lorda Arthura Jamese Balfoura lordu Rothschildovi z 2. listopadu 1917 je známý jak Balfourova deklarace. Vláda krále Jiřího V. „vyjádřila přízeň“ pro vytvoření vlasti pro židovský národ v tehdejší Palestině.

Deklarace byla včleněna do Sévreské mírové smlouvy, podpořily ji vítězné mocnosti I. světové války na konferenci v San Remu, jednomyslně vytvoření židovské vlasti v Palestině odsouhlasily členské státy Ligy národů, předchůdkyně OSN, byla včleněna do Mandátu pro Palestinu, zavazující Velkou Británii k plné podpoře sionistických vůdců a židovské imigrace do Palestiny a stala se trvalou součástí mezinárodního práva.

Ve své zoufalé snaze zničit Izrael se dokonce arabské země pokoušejí po 100 letech o zneplatnění Balfourovy deklarace, uložené v Britské národní knihovně. Mandát pro Palestinu původně zahrnoval oba břehy Jordánu. Nakonec ji Britové zásadně pozměnili. Východní břeh darovali Arabům k vytvoření Transjordánska se zákazem vstupu pro Židy. Z toho logicky i právně plyne, že Židům zůstal k dispozici celý „západní břeh“, kam se začali Arabové a muslimové různých zemí stěhovat, aby se přiživili na prosperitě židovských firem a sociálním i zdravotním systému. Jejich migrace do tehdejší Palestiny se dá přirovnat k dnešní migraci muslimů do Evropy, převážně za lepším životem. Používat antisemitský slogan o „izraelské okupaci arabského území“ znamená likvidaci celého právního systému, vytvořeném Ligou národů od roku 1918 do roku 1945.

Někdy se uvádí, zcela nepřesně, že Stát Izrael vznikl „na základě rezoluce OSN z listopadu 1947“. Tato rezoluce byla pouze doporučením a neměla právní závaznost. Vytvořila však vhodnou politickou atmosféru k podpoře Izraele. Právní základy Státu Izrael ovšem stojí na Balfourově deklaraci, na konferenci v San Remu a na Mandátu pro Palestinu, který jednomyslně odsouhlasilo všech 51 členských zemí Ligy národů. Tolik o „izraelské okupaci.“

Ještě závažnější, než volání po zneplatnění Balfourovy deklarace, je výzva k ukončení izraelské blokády Gazy. Arabsko-islámský režim Hamásu v Gaze je hodnocen v USA i v EU jako režim teroristický. Hamás se nijak netají svým plánem zničit Stát Izrael vojenskou silou. S dosavadním válečným arsenálem je schopen odpalovat na Izrael rakety a podnikat teroristické výpady na izraelské území. Kdyby Izrael blokádu ukončil, Hamás by okamžitě nakoupil zničující vojenskou techniku včetně letadel a Izrael by měl jen malou možnost sebeobrany. Z toho plyne jediný závěr. Každý, kdo vyzývá k ukončení blokády, si přeje zničení Izraele a proto je zločinec a komplic vrahů. Jedinou výjimkou je idiot.

Autor: Karel Orlík | karma: 33.68 | přečteno: 850 ×
Poslední články autora