Karel Orlík

Sympatizanti Izraele neoslavují Židy, ale živého Boha

17. 03. 2017 19:13:33
Nejvyšší autoritou křesťanů je nazaretský rabín Ježíš Kristus, který řekl: „Spása pochází ze Židů.“ Židovští proroci po staletí připravovali svět na příchod Mesiáše, Spasitele světa.

Rabíni ho označují za „Syna Josefova“ a čekají na svého Mesiáše, na „Syna Davidova.“ Čas ukáže, zda se jedná o jednoho a téhož.

Rabín Saul z Tarsu, novozákonní apoštol Pavel, nabádal křesťany, aby byli Židům za svou spásu vděční a pomáhali jim v době nouze materiálními hodnotami. Sám se nepřestával modlit za spásu celého Izraele i po ukřižování Mesiáše, Syna Josefova.

Židé mají jednu velkou jistotu: navzdory všem jejich hříchům, jejich národní existence je nezničitelná. Nádherným toho důkazem je existence dnešního moderního Státu Izrael. Všem jejich nepřátelům je jejich vysoce prosperující stát trnem v oku. Naproti tomu se ze všech úspěchů židovského státu každý opravdový křesťan raduje. Je to potvrzení pravdivosti Bible, na kterou se při vyhlášení Státu Izrael 14. května 1948 David Ben-Gurion odvolával.

Pohled na mapu Blízkého východu demonstruje úžasnou pravdu: moudrost a moc Boha Izraele, který ke svému židovskému lidu připojil ze všech národů světa každého, kdo věří, že nazaretský rabín Ježíš je také zaslíbeným Mesiášem. Navzdory obrovské početní převaze okolních nepřátelských zemí, toužících židovský stát zničit, Izrael dál prosperuje a stal se v mnoha oblastech světovým lídrem.

Jako občan ČR jsem hrdý, že Česká republika patří k nejlepším přátelům Státu Izrael.

Autor: Karel Orlík | karma: 26.50 | přečteno: 547 ×
Poslední články autora