A církve mlčí?

Před rokem 1990 byla ve školských učebnicích palestinských Arabů zmínka o „Hrobu Ráchel.“ Dnes je Rachelina hrobka označována za mešitu Bilala Ibn Rabaha, prvního Mohamedova muezína.

Přepisování historie s cílem popření židovské přítomnosti na izraelském historickém území se stalo arabským zvykem. Experti to označují za pogrom na dějiny Židů. Na arabskou prolhanost je Izrael zvyklý, ale že je v tom ještě podporuje UNESCO, je skandální. Známé rozhodnutí o Západní zdi komentoval jeruzalémský starosta Nir Barkat slovy:

„Dokument UNESCO je tak absurdní, jako tvrzení, že katolická církev nemá nic společného s Vatikánem, nebo že islám nemá nic společného s Mekkou. UNESCO ztratila jakýkoli vztah s realitou.“

V anglické verzi Průvodce Waqfu z roku 1925 je citát z II. Samuelovy knihy 24,25 a přiznání, že dnešní Západní zeď je nepochybně pozůsatek po Šalomounově chrámu. Útok antisemitů, autorů dokumentu z UNESCO, je rovněž útokem na historii křesťanství, poněvadž církev se zrodila v Jeruzalémě a její první komunity se formovaly podle Nového zákona v Judeji, Galileji a Samaří (Sk. 9, 31), tzn.na území, které chtějí palestinští Arabové pro svůj teroristický stát.  Islamizace Jeruzaléma je také islamizací křesťanství. Je to pokračování Arafatovy primitivní lži, že Ježíš Kristus byl „prvním Palestincem.“

Pro církve v Evropě by měla být libanonská zkušenost varováním. Také v Libanonu měli zpočátku křesťané většinu, než povolili vstup do prosperující země statisícům muslimů, kteří jim udělali ze života peklo. V Evropě se ještě používá termín terorismus, na rozdíl od Izraele, kde jsou arabští teroristé evropskými politiky označováni jako „bojovníci za svobodu“ nebo „militanti“ v boji proti „okupaci.“ Alespoň v církvích by mohli křesťané pochopit, že nepřátelé Izraele jsou rovněž nepřátelé křesťanů. Politici v EU jsou zaslepení, anebo koupeni petrodolary, protože svou podporou palestinských Arabů v boji proti Izraeli připravují vlastní zkázu.

Proti dokumentu z UNESCO se měly hlasitě ozvat především církve a odmítnout holocaust paměti, jak zločinnou rezoluci označil italský novinář Giulio Meotti. Jestliže nebyli Židé přítomní v Jeruzalémě, Judeji, Samaří nebo Galileji, jestliže všechny památky jsou islámské, pak nejsou biblické informace pravdivé ani o pobytu Židů v Egyptě v době faraonů, v Assýrii nebo v Římě, kde bychom museli menoru na Titově vítězném oblouku předělat na minaret. Až do takových absurdit směřuje idiotský dokument z UNESCO.

Autor: Karel Orlík | sobota 24.12.2016 9:03 | karma článku: 35,02 | přečteno: 1244x
  • Další články autora

Karel Orlík

Odešel další mně známý bloger

28.11.2022 v 15:45 | Karma: 20,95

Karel Orlík

Wimbledon a válka

2.4.2022 v 7:00 | Karma: 14,31

Karel Orlík

Církev na Ukrajině mlčí?

3.3.2022 v 7:35 | Karma: 11,41

Karel Orlík

Odmítat požehnání moudré není

14.10.2021 v 16:20 | Karma: 6,20
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik