Reakce konzervativců na Obamův pokus „odzbrojit“ Američany?

20. 07. 2016 7:25:14
Druhý dodatek Ústavy USA zní: „Správně regulovaná domobrana je nutná k bezpečnosti svobodného státu, právo občana vlastnit a nosit zbraň je je nezrušitelné.“

Konzervativci mají podezření, že demokraté Barack Husajn Obama, Nancy Pelosiová a Harry Reid chtějí občanům zbraně odebrat. Mluvčí Kongresu Pelosiová nejdříve spustila kampaň za registraci neregistrovaných zbraní s odůvodněním, že „nechce občanům zbraně odebrat, pouze je zaregistrovat.“

To je ovšem jen kamuflovaná politická propaganda k odzbrojení občanů. Dnes je mohou zaregistrovat, aby je zítra mohli zkonfiskovat. Kontrolou zbraní začali nacisté i komunisté. Oba tyranské režimy věděly, že bezbranní občané jsou občané zotročení. Komunističtí diktátoři by nemohli spáchat tolik zločinů, kdyby nejprve neodzbrojili své občany. Nacisté zabavili občanům zbraně díky tajné policii. Dokud občané budou vlastnit zbraně, levice nemůže úspěšně provést převrat a ovládnout Ameriku.

Americká revoluce byla úspěšná, protože průměrný občan vlastnil zbraň a chtěl se osvobodit od britského útlaku. Mnoho pastorů tehdy vyslyšelo volání po svobodě a šli do války proti Angličanům se zbraní v jedné ruce a s Biblí v ruce druhé. Mnozí naši praotcové tehdy padli na bojišti, abychom mohli mít druhý ústavní dodatek, kterého se nesmíme vzdát. Radikální levičáci v Kapitolu, kteří nás chtějí odzbrojit, jsou stejní, kteří prosazovali potraty a manželství osob stejného pohlaví. Dobře vědí, že po odzbrojení občanů by pro ně bylo snazší zavést policejní stát s vládou tyrana. Před takovým možným stavem dnes stojíme.

Podle statistik registrace zbraní problém kriminality neřeší. Zločinci si umí koupit zbraně na černém trhu. Na Havaji registrují zbraně přes 50 let a na kriminalitu to nemá žádný vliv. Ani v Kolumbijském okrese ani v Chicagu se nepodařilo pomocí dvacetileté registrace a zákazu ručních zbraní, loveckých zbraní nebo brokovnic nějak výrazně kriminalitu snížit. Naštěstí Nejvyšší soud zákaz zbraní v Kolumbijském okrese v červnu 2008 k nelibosti levičáků ve Washingtonu zrušil.

Proč chtějí vlády po majitelích zbraní registraci? Odpověď je jednoduchá. Má-li vláda registr majitelů zbraní, může kdykoli tyto zbraně zabavit. Levice touží po odzbrojení občanů, aby mohla přeměnit Ameriku v socialistický policejní stát bez opozice z řad občanů. Průzkumy ukazují, že Američané použili svou zbraň třikrát častěji k sebeobraně než ke spáchání zločinu. Levičáci a jejich média nechtějí debatovat o tom, jak vlastnictví zbraní zachrání ročně tisíce životů. Levicový tisk, Los Angeles Times, Washington Post, Chicago Tribune a New York Times jen zřídka zveřejňují příběhy, ve kterých se majitel zbraně zachránil před zločincem. Místo toho přinášejí mnoho zpráv o zabití, znásilnění a okradení pomocí zbraně. Zprávy o násilí jim pomáhají k většímu prodeji tiskovin a v kampani za zákaz nošení zbraní. Mnoha ženám se podařilo odradit útočníka jen vytáhnutím zbraně. Policie sama nestačí chránit občany před množstvím každodenních zločinů. Proto mají američtí občané Ústavou dané právo na osobní zbraň k ochraně sebe, své rodiny i svého majetku.

Levicová média často zveličují ojedinělá neštěstí při manipulaci dětí se zbraní. U dospělých k takovým nechtěným výstřelům dochází ještě častěji. Nedávno zahájil Obama svou propagandu tvrzením, že 90% zbraní, použitých mexickými drogovými zločinci bylo zakoupeno v USA. Reportéři z FoxNews, William La Jeunesse a Maxim Lott, zveřejnili zprávu, že pouze 17% zbraní mezi mexickými zločinci pocházelo z USA. Obama chce vynaložit stovky milionů dolarů na registraci zbraní a znemožnit obchodníkům prodávat osobní zbraň.

(The Times Examiner, Franklin D. Raddish, 17.7.2016)

Autor: Karel Orlík | středa 20.7.2016 7:25 | karma článku: 32.40 | přečteno: 797x

Další články blogera

Karel Orlík

Odešel další mně známý bloger

Časně ráno v neděli podlehl v olomoucké nemocnici těžké nemoci známý náboženský bloger Mgr., ThLic. Karel Sýkora.

28.11.2022 v 15:45 | Karma článku: 20.95 | Přečteno: 783 | Diskuse

Karel Orlík

Dvě konference pokrytců s nulovým výsledkem

Ve dnech 6. -15. července 1938 se uskutečnila konference, na kterou by svět nejraději zapomněl. Konference v Evianu byla pro židovský národ nejvýznamnější konferencí v historii.

6.7.2022 v 7:05 | Karma článku: 17.69 | Přečteno: 432 | Diskuse

Karel Orlík

Když si církev osvojí jazyk nepřátel Izraele

„Druhého spatřil Jan (Křtitel) Ježíše, jak jde k němu, a řekl: „Hle beránek Boží, který snímá hřích světa.“ (Bible, evangelium Janovo 1,29) „...šelma vyvstala ze země: měla dva rohy jako beránek, ale mluvila jako drak." (Zj.13,11)

5.7.2022 v 11:30 | Karma článku: 12.02 | Přečteno: 314 | Diskuse

Karel Orlík

„Zachránit planetu“, nebo svůj vlastní život?

„Jaký prospěch bude mít člověk, získá.li celý svět, ale svůj život ztratí? A zač získá svůj život zpět?“ (Bible, Matouš 16, 26)

30.6.2022 v 6:54 | Karma článku: 15.50 | Přečteno: 253 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.62 | Přečteno: 566 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.02 | Přečteno: 1954 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 283 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.24 | Přečteno: 272 | Diskuse
Počet článků 288 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1089

Zajímám se o dění okolo nás

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...