Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Věřící lidé mj. věří, že člověk má svobodnou vůli a jsou upřimně zděšeni, jak ji někteří lidé dokáží zneužívat. Vědí však, že Bůh nakonec všechny spravedlivě odmění a potrestá. Nevěřící je taky zděšen tím, kollik zla někteří lidé spáchají. Bohužel na všechny lidská spravedlnost nedosáhne a tím to končí.

0 0
možnosti
Foto

Zločinec je Bůh, protože On stvořil Rychetského a další divné lidi. :-)

1 0
možnosti
KO

K88a55r44e40l 71O83r26l17í85k

20. 6. 2022 18:31

Škoda, Pavle, jistě máte na víc, než opakovat Rychetského primitivní blábol.

0 0
možnosti
FL

Zemanův výrok pobavil ("apoštol Pavel učení Nového zákona zk..vil" :)

Jinak, by mě zajímalo, podle čeho se pozná jaký výklad Bible je ten správný? Co jsem kde četl, tak správných výkladů je tolik, kolik je věřících

0 0
možnosti
FL

Ještě poznámka k výroku: "Takže ani pachatelé holocaustu trestu neujdou". Rychetský nejspíš nemyslel na trest pro pachatele, ale jak k tomu přijde těch 6 milionů lidí, jejichž vraždění spavedlivý, milující Bůh nečinně přihlížel?

0 0
možnosti
PK

Našel jsem si rozhovor na toto téma s panem Halíkem (viz níže), ten na rozdíl od vás pana R.nepovažuje za zločince a já ač nejsem rozhodně ve fanklubu pana R. také ne.

Tomáš Halík: Řadu křesťanů jste tím výrokem jistě pobouřil, mne nikoliv. Rozlišuji různé druhy ateismu a rozumím tomuto „ateismu bolesti“, který nedokáže smířit představu dobrého a všemohoucího Boha s utrpením ve světě. Těmto lidem ukazuji, že i křesťanství zná temnotu Velkého pátku, čas Božího mlčení. Temné noci víry nastávají v životě věřícího i v dějinách. Víra je nebagatelizuje, jen ukazuje, že dějiny ani duchovní cesta člověka nekončí „odpolednem Velkého pátku“. Tím končí jen „náboženské iluze“, ale může se zrodit zralá, hluboká víra, schopná unést paradoxy života.

4 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik