Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Západní břeh zvaný Judea a jak název napovídá, jednalo se o území 3 000 let obývané Židy. PO vyhlášení státu Izrael jej okupovalo Zajordánsko, přejmenované na Jordánsko. Jordánsko Judeu přejmenovalo na Západní břeh, aby definitivně vymazalo, že se jednalo o území obývané Židy. Začalo vystěhovávat Židy z území. PO šestidenní válce jej získal nad Jordánskem Izrael. Izrael se s Jordánskem dohodl na mírové smlouvě na základě které Západní břeh připadl Izraeli. Izrael ač nemusel, rozdělil Západní břeh na tři zóny. Zóna "A" kam spadá Betlém je pod civilní a vojenskou správou těch co si říkají palestinci. Pak je to zóna "B" která je pod civilní správou palestinců, ale na bezpečnost dohlíží Izrael. Zóna "C", která je zcela pod správou Izraele. Stát Palestina nebyl uznán Radou bezpečnosti OSN a tedy stát s názvem Palestina neexistuje. byl jednostranně vyhlášen v roce 1986 .

8 0
možnosti

A nejde to vyřešit tak ze se Izrael bude rozvíjet jak nejlépe to jde bez ohledu na Palestince a Palestinci to dřív nebo později sami prodaj či asimuiují ... postupně a ani si toho nikdo nevšimne ;-) Než furt se o něco tahat a dělat machry ... proste postilupne a pomalu. Zadne hurá akce .. ale je fakt ze zas politici potřebují vstupovat do dějin a vojáci ziskavat metaly a hodnosti ... ja bych byl pro to se rozvijet postupne a ostatní přijdou stejne sami a jeste s prstikem v pidku bufou hrabat ;-) ... snad je v Izrealy taky ještě dost pustin a nahornich plosin ... podle mne bůh by to neudělal jinak ten zemi jen prislibi a da jen tomu kdo si ji zaslouží ... ;-)

0 0
možnosti

... to tak asi trochu zalezi kdo pěstoval od pocatku sveta v Bethleme citrony, kdo je sklízel a kdo z nich chtel pripadne kazdy desaty za bozsky klid a mir ;-) ... rekl bych ze to byl docela srumec ... skoda ze se nejde zeptat toho citrónu na názor komu vlastne ten Bethlem patří, ten by to věděl nejlépe ;-) Záleží jak by se zatvaril zda kysele ci sladce ;-) Když sladce tak sladce, kdyz kysele tak kyselé ... teď aby se v tom nekdo vyznal. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že k anexi Betléma Římem mlčel celý tehdejší civilizovaný svět, nebo nic o tom není známo atd., tak od té doby nelze považovat Betlém za za judský, A vzhledem k tomu, že Izrael se zmocnil tohoto území násilím, jak sám říkáte, tak je nutné a možné hovořit o okupaci.

Tolik k logice vaší argumentace. A ještě jste nedoložil, že domovina rovná se stát. Jaké atributy státu měla kdy nějaká domovina? Prezidenta, vlastní armád, občanství atd.

A hlavně ještě předtím věnovala GB šejkovi z Medíny.

Když píši o nějakém tématu, měl bych ho umět ukázat ze všech stran. Nelze něco nechávat stranou.

0 7
možnosti

K93a37r98e97l 15O54r98l93í61k

1. 12. 2020 10:09

Na to jsem už kdysi reagoval: sionisté chtěli do textu "stát", ale britská vláda s ohledem na Osmanské vládce zvolila "domov". O tom je jazyk diplomacie. Turci by se mohli nějak pomstít...Jordánského okupanta nemohl vyhnat jinak než násilím, to dá rozum. Šejkovi dali 78% Palestiny, to je málo?

6 0
možnosti

Bůh není židovského původu, tudíž Ježíš neměl oba židovské rodiče a navíc jestli byl zrozen z lásky, o tom by se také dalo polemizovat. Pravděpodobně třináctiletou Marii oplodnil bez jejího souhlasu. Trošku pedofilní znásilnění. Na jeho obranu musím říct, že oplodnění bylo bezkontaktní, takže soudy by měly problém.

3 4
možnosti

K23a82r22e25l 50O66r66l26í37k

1. 12. 2020 10:10

Kolik jste měl Jiří v sobě alkoholu, když jste tohle napsal?

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS