Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

"Mezinárodní právo – odkdy platí a pro koho" - Jelikož se nijak nevymáhá, tak prakticky vzato se týká právníků a úředníků, kteří se tím živí. Vydávají rezoluce, protestní nóty a za to dostávají plat. To je všechno.

0 2
možnosti
Foto

A nebo také vysílají vojska, vyhlašují embargo, vyjednávají mír.

0 0
možnosti
JL

Zde je nutno take rici, pane Orliku, zda narody, zeme a nebo staty, ty pravidla, zakony a narizeni prijmuly.

Parizkou umluvu 1919, presto ze byl jejim hlavnim strujcem (Wilson), Kongres Spojenych statu nikdy tento papir neschvalil. Jinymi slovy, pro USA byla neplatna!!

0 0
možnosti
Foto

Co se týká mezinárodního práva, tam platí pouze jedno jediné právo už od doby kamenné a to právo silnějšího, tedy vítěze.

4 0
možnosti
Foto

Pokud by platilo toto, tak už se fakt můžeme balit kufry a stěhovat se do Patagonie. A proč to Vaše právo neplatí třeba ve fotbale?

0 3
možnosti
JJ

Kde se vzal zidovsky narod? Jak je mozne ze se za 2000 let nerozpustytil v jinych narodech? Narody ze staroveku uz neexistuji

0 0
možnosti

Jak je možné, že se Číňané ve Spojených státech ani po 100 letech nerozpustili v jiných národech a pořád tam existují čínské čtvrti, ve kterých se mluví čínsky? Víte, co je to státní příslušnost a co národnost?:-P

2 0
možnosti
Foto

Neexistuje žádný mezinárodně právní dokument, který by zakotvoval právo Palestinců na území Západního břehu. Vytvořením Palestinského státu by vzniknul naprosto neživotaschopný útvar, který by se musel stát protektorátem některé silné arabské země. Jednalo by se o entitu, která by nebyla schopna samostatné ekonomické existence.

1 0
možnosti
Foto

A z této entity, která je tvořena nejen územím, ale i obyvateli na něm sídlících, chcete udělat nedílnou součástí Izraele a z jeho obyvatel občany Státu Izrael.

Pokud ale někdo chce dát vzniknout naprosto neživotaschopného Palestinského státu, jde to na jeho triko a jeho odpovědnost. A abychom se tedy poznali vůli tamních obyvatel, tak bude nutné vypsat referendum.

A současně se zeptat v referendu izraelských občanů, zda chtějí přivinout ke své hrudi tak 2 milióny svých nových občanů.

0 1
možnosti
Foto

„Izrael nemá legitimní práno usazovat se na území Judeje a Samaří, protože toto území získal ve válce v roce 1967“;

Zdroj: https://orlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744899

V té rezoluci je vážně použit termín "usazovat se" ? Stát může území získat, ztratit, anektovat, okupovat, připojit se, ale nemůže se usazovat, ten termín bych vyhradit pro jednotlivce a rodiny.

To, co Balfourova deklarace a následné dokumenty přiznaly Židům v Palestině, bylo usazovat se jednotlivcům, kteří se přihlásili k židovské národnosti (?), či náboženství (?) na území nezávislého arabského státu, v tomto případě budoucího. Jedině takto lze vykládat termín "domovina". Tj. právo na domov.

Území britského mandát předala GB jako poručenské území OSN a ta jako suverén rozhodla o rozdělení území na tři části, židovský, arabský a mezinárodní, tedy část si ponechala ve své správě, a z toho je nutné vycházet.

Z hlediska kontinuity práva je nutné, aby všechny další územní změny byly OSN dále odsouhlaseny. Tedy jak změny hranic obou států, tak i jejich názvy, nebo o tom, kdo bude předáno mezinárodně spravované území., Samozřejmě by bylo optimální, kdyby s návrhem na nějaké jiné uspořádání přišel sám palestinský lid, respektive jejich reprezentace.

0 2
možnosti
Foto

Blafourovou deklarací Magnu Chartu židovského národa měl Izrael získat 118 000 km\2 Britského mandátu Palestina a uznalo ji 50 států světa. V. Británie vytvořila stát Zajordánsko a přidělila mu 77%, Palestiny, což je 91 000 km/2. Na základě francouzsko- britské dohody byly Sýrii, tehdy pod francouzským mandátem v roce 1944 přiděleny Golanské výšiny, které se staly součástí Sýrie. Jednalo se o území o přibližné rozloze 1 176 km/2, tedy zhruba 1% původního Britského mandátu. To proběhlo bez mezinárodního souhlasu. Z původního Britského mandátu má Izrael: 18,8% z toho je 70% poušť a 81,2% mají Arabové. Jak velké území má Izrael odevzdat Arabům.

1 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik