Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co když je za tím právě to, že potenciální kandidáti "jen" nesouhlasí s Františkem a jeho vedením církve...

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Tě, příteli Karle. Vidím to podobně. Zdá se, že éra "barokního" katolicismu končí a pokud má církev přežít do nějakého smysluplného raison d ́etre, musí se stát onou "polní nemocnicí" jak se vyjádřil papež František. Bude to možná znamenat další schizma, jako za Martina Luthera, ale mnoho hledajících už neoslovuje průvod o B-žím těle, velkolepé oslavy a jisté velkopanské způsoby kléru (poslední událost u nás na vsi). Hledají cosi jiného, to původnější.

Jak to řekl při svém zvolení František, když mu chtěli navléci předepsaný ornát: "Monsignore, karneval skončil".

Pěkný den.

3 0
možnosti

Značně odborně zaměřený článek, který je ovšem mně, asi podobně jako většinové zdejší ateistické veřejnosti z naší české kotliny zcela k ničemu.

Nestálo by za zamyšlení jej spíše pro tu hrstku věřících spíše presentovat někde v Katolických novinách či podobných plátcích, a nezabírat zde zbytečně veřejnoprávní mediální prostor otázkami a informacemi jež prakticky nikoho nezajímají?

0 5
možnosti

Také tomu nerozumím, ale o tom je svoboda slova. A když může být internet plný Gréty, proč by zde nebyl i blog o církvi. Ač ateista, novodobé zelené náboženství nemusí dominovat.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS