Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře, dejme tomu, že Palestinci usilují o zničení Izraele, tedy státu, který okupuje jejich území. Není to sice celá pravda, ale dejme tomu. Co je na tom nepřirozeného? Co jiného mají dělat? Poraďte jim, jak jinak se domoci svého práva na vlast, jejíž rozloha byla určena Plánem pro rozdělení Palestiny z r. 1947?

Co se týče samotného označení Palestinci, tak to bych vůbec neřešil, tak jako neřešíme pojmenování Arabů v Egyptě, Sýrii, Jemenu atd., a mluvíme bez problémů o Egypťanech, Syřanech, Jemencích atd.

0 3
možnosti
Foto

Izrael nemůže okupovat území státu, který neexistuje. Na území Palestiny jsou dva státy. Izrael a Jordánsko. Tak zvaní Palestinci jsou přistěhovalci z jiných arabských zemí. Arabové, kteří žijí v Izraeli mají stejná práva jako Židé, chodí do stejných školy vyučují na stejných školách, slouží dobrovolně v izraelské armádě a to i na velitelských postech, zastupují Izrael v zahraničí mají zastoupení v parlamentu,

1 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti, aby Izrael anektoval celou Palestinu, pokud s tím získají Palestinci získají postavení státních občanů Izraele. Jinak řečeno, žádné zdi.

Jinak ale není nikde v Chartě OSN uvedeno, že násilné obsazení jakýchkoliv území není porušením principu nepřípustnosti získání území silou. A v jordánsko-izraelské dohodoě není nic o předání např. Jeruzaléma pod izraelskou jurisdikci.

Navíc platí, že jak Jordánsko i Egypt do toho nemají co mluvit, neboť i v jejich případě došlo k porušení nepřípustnosti získání území ve válce.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS