Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte tam chyby jako hrom. Nikoliv Ehud Olmert , ale dne 11.- 24. července 2000 proběhla v Camp Davidu jednání mezi Izraelem a Palestinci, které svolal Clinton. Schůzka nebyla svolána za účelem rozdělit Jeruzalém, a proto všechny překvapilo, když premiér Izraele Ehud Barak navrhl Arafatovy rozdělit Jeruzalém a to, ustanovit palestinské hlavní město v samotném východním Jeruzalémě a s palestinskou suverenitou v sedmi, či osmi z devíti vnějších čtvrtí. Palestinskou suverenitou nad polovinou Starého města, konkrétně nad muslimskou a křesťanskou čtvrtí a palestinskou správou Chrámové hory.Arafat tento ústupek okamžitě odmítl a prohlásil, že chce celý Jeruzalém a pásmo Gazy. a z Camp Davidu ujel a okamžitě vyvolal intifádu al- Aqsá. Takhle vás mohu opravovat od samého začátku do konce. Když se k něčemu vyjadřuji, tak se znalosti věci a ne psát ptákoviny,

0 0
možnosti

L13u42d87ě11k 89T51o67n13d20r

24. 1. 2019 10:02

Autore, měl byste si přečíst Bibli nejprve vy.

V Tóře se píše, že Izraelité se opravdu usadili "v zemi zaslíbené", kterou jim Hospodin dal. Jenže přišlo období neúrody a hladomoru, takže se Izraelité na tento dárek od Hospodina vykašlali a odstěhovali se do Egypta. Zcela dobrovolně a rádi, protože, jak se v Tóře píše, tam dostali od faraona nejlepší pastviny. A jejich "země zaslíbená" tudíž byla volná, opuštěná.

Další v řadě faraonů sice Izraelity zotročil, ale ti mu utekli pod vedením Mojžíše přes Rudé moře a chtěli zase zpátky do té "země zaslíbené". Jenže ta už nebyla prázdná, ale naopak zalidněná, kypící životem, obdělávaná a bohatá. Jenže Izraelité si usmysleli, že je jejich, i když z ní předtím odešli. A tak si ji vzali zpět - měli armádu jednoho milionu mužů. A jak se v Tóře píše - Izraelité původní obyvatele vyvraždili, včetně žen a dětí (!) a nebo zotročili. A jejich majetek jim ukradli, oprotože tak to přeci chtěl jejich bůh Jehova...:-/

Ano, znalost Bible je důležitá, jen nevím v čem vám pomůže.

0 0
možnosti
Foto

Pane Tondr i vy špatně čtete Tóru. Do Egypta se vrátilo z Kanaánu dvanáct Jakobových synů z důvodu hladu a dostali se do otroctví ze kterého je osvobodil Mojžíš. Tedy ne izraelité.

0 0
možnosti
Foto

Ona by stačila pouhá znalost historie. A vůbec nějaká hlubší vzdělanost. A náležitá úroveň morálky a etiky. Problém je v tom, že politici se nezmění, i kdyby četli bibli denně.

Co se týče zmíněného konfliktu, tak Araby KDOSI stále popichuje, dodává zbraně atd. Naštěstí si vzali Izraelci za svou myšlenku TGM, že "demokracii...je třeba hájit i železem..." Držme jim palce.

3 0
možnosti

J68a91n 30Z58í59m58a

24. 1. 2019 8:08

Bible je jistě velkou inspirací. Ale nebyla to ta samá bible, která spolu s fanatickými katolíky dovedla lidstvo do mnoha velkých válek ? A ty byly vedeny ve jménu bible. Co takhle se poučit.

1 1
možnosti

Tak tomuhle se říká danajský dar.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS