Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak trošku gordický uzel že? Ale když se podíváme do historie, všechny gordické uzly časem zmizí. I Palestina je jen otázka času.

0 0
možnosti
Foto

Nikdy nezmizí, pouze změní svou podobu.

0 2
možnosti

Kdyby ty tahanice s Araby, Pelištejci a dalšími etniky trvaly jen 70 let! Ony trvají odnepaměti! Vyznavači smrti proti vyznavačům života se nikdy nedohodnou, neboť obojí víra je založena na neslučitelných premisách a obránci mají také právo na život. Až budou sluníčkáři ronit slzy nad mrtvými Palestinci, měli by si položit otázku, kdo je dravec a kdo se brání.

7 0
možnosti
Foto

Pokud jde o dva kohouty na jednom smetišti, tak lze vskutku velmi špatně určit, kdo se brání. Ale co lze určit, je to, kdo porušuje v tomto utkání pravidla.

0 1
možnosti
Foto

Pokud bůh chce život a Satan smrt, tak kdo přikázal Mojžíšovi aby zabíjel lidi, kteří uctívali zlaté tele? Satan nebo bůh? "život v lásce, radosti a pokoji" mi nejde dohromady s tím, že si vezmu meč a budu zabíjet svoje příbuzné, protože mají jiné náboženství.

Jinak podle Koránu bůh řekl Izraelcům, že ten kdo zabije člověka, bude odsouzen, s výjimkou, že můžou zabíjet lidi, kteří jim šíří "pohoršení" v zemi. "A kvůli tomuto jsme předepsali dítkám Izraele, aby ten, jenž zabije jednoho člověka - nikoliv pro pomstu na někom anebo za to, že šířil pohoršení na zemi - byl souzen, jako by zabil lidstvo veškeré." (Korán 5:32). Takže pokud se Izrealcům zdá, že jim tam někdo dělá neplechy, tak podle Koránu mají právo zabíjet.

1 0
možnosti
Foto

Přečtěte si Starý i Nový zákon, dostanete odpověď na Vaše otázky.

0 0
možnosti
Foto

Ale když na ty dnešní události podíváme z hlediska výroků B. Guriona, tak získáváme poněkud jiný obrázek: "Musíme vypudit Araby a zabrat jejich místa." (1937)

Viz Ben Gurion and the Palestine Arabs, Oxford University Press, 1985

"Neignorujme mezi námi pravdu... politicky jsme my ti agresoři a oni se brání... Ta země je jejich, protože oni ji obývají, zatímco my sem chceme přijít a usadit se, a z jejich pohledu jim chceme vzít jejich zemi. Za terorismem (Arabů) je hnutí, které – byť je primitivní – není prosto idealismu a sebeobětování. "(1938)

Musíme udělat vše pro zajištění toho, aby se oni (Palestinci) nikdy nevrátili. Staří zemřou a mladí zapomenou." (18. května 1948)

3 9
možnosti

Po napadeni nove vznikleho statu v kvetnu 1948 armadami peti arabskych statu visel osud Izraele doslova na vlasku. Egyptska armada stala nekolik kilometru od Tel Avivu. Diky nesmirnym obetem a statecnosti obrancu byli arabove porazeni. S jejich ustupujicimi armadami odesla i cast puvodniho arabskeho obyvatelstva s tim, ze se vrati, az budou Zide jednou vyhubeni. Nestalo se a dnesni "uprchlici" ztratili jakekoli pravo dozadovat se navratu na uzemi Izraele.

12 0
možnosti

"ve zkomolené formě i islámu" - to je hodně decentní vyjádření. Korán je překroucením Bible, v mnoha případech i pravým opakem toho, co se píše v Bibli - tedy dle Mohameda v předchozích zjeveních, která však dle něj byla zfalšovaná. Což jen potvrzuje rozpor Koránu s Biblí.

3 0
možnosti

Naprostý souhlas, karma.

1 1
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím.

70 let se "jedná" a výsledky nejsou žádné. Proto fandím D. Trumpovi, že prostě měl dostatek odvahy a energie přesunout ambasádu do Jeruzaléma. Měl by tak učinit celý svět.

Nestalo by se totiž vůbec nic, protože jde jen o zástupný problém. Araby z Gazy už nikdo nechce, nikoho nezajímají, jen pár pomatenců, kteří slzí nad fotografiemi zabitých mládežníků, aniž znají pravou příčinu této jistě tragédie.

Proč nepřijdou k plotu a nepokusí se jej překonat předáci Hamasu? Protože se bojí? Protože nechtějí zemřít?

Celé by to bylo směšné, nebýt těch zbytečně zabitých mladíků.

Karma.

20 2
možnosti
Foto

Jo, ale to by bylo nutné zrušit rezoluci RB OSN, která o tom ponechání velvyslanectví v Tel Avivu rozhodla.

0 2
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik