Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J46a48k81u38b 64R16o61t93h

25. 1. 2018 10:29

Tak by mne jen zajímalo, proč by Izrael, či sionismus, měli či chtěli mluvit za všechny Židy na světě? Co, pane Křivánku?;-O

1 0
možnosti
Foto

Sionismus oslovil Židy na celém světě a ti se vydali do nehostinné Palestiny budovat konečně svou vlast. Většina z nich zanechala v Evopě kvetoucí živnosti. Židovští bankéři poskytovali své peníze na nákup půdy v Palestině i je myšlenka vlastního státu oslovila. Sionimus vedl k tomu, že Židé v každé válce proti Areabům vyhráli. Sionimus oslovouje i Židy u nás. Stačí chodit na jejich přednášky. Stále jsou spojeny se svou vlastí v Palestině. Sionismus spočívá ve víře, že Židé by měli mít svůj vlastní stát v Izraeli. Pramení z více než 4 000 let historie, která tento národ pojila s jeho domovinou. Židé jsou za tuto víru ochotni položit život. Je smtutné , že jinde ve světě jde ale pravděpodobně o nejvíce démonizovanou ideologii.

0 0
možnosti
JK

Je to hloupost. Izrael není politický projekt, ale sionistický a sionisté odporují a zahanbují židovskou obec. Židé mají být pouze obránci města Jeruzaléma, protože svého spasitele nechali ukřižovat a stali se tak nomády, vyhnanci bez vlastní země, tohle ctí každý žid, který přijal svůj úděl s pokorou. Sionistické hnutí tohle popírá, ale prachy dělají své a neznalost ještě víc. Podpora Izraele různými politiky je čistě pragmatická, sionistické hnutí disponuje nepředstavitelnými finančními prostředky:-) Až budete v Izraeli, zajděte si do školky, děti tam nemají hračky atd.Od mala jsou izraelité vychováváni k militantnosti a bezbřehému odevzdání svému státu, ale dle komentářů je to ostrůvek svobody, naivové;-)

1 2
možnosti
JS

Smysl svého diskusního příspěvku jste názorně uvedl svou první větou.;-D

1 0
možnosti
JS

Naprosto souhlasím. Izrael je doslova ostrůvkem svobody, naděje a pracovitosti v oceánu barbarství.

1 0
možnosti
Foto

Z hlediska Západu je ovšem problém, že na počátku realizace tohoto projektu stojí podraz, kdy byla přislíbena Macmahovým dopisem jménem Velké Británie arabskému šejkovi v Medině rok před Balfourovou deklarací Arabům nezávislost na území celého Blízkého východu. Stručně řečeno, stát Arabům, koupená půda Židům.

1 0
možnosti
PK

Malé zrnko písku v poušti nenávisti, co vše musí Izraelci překonat v denním životě a jak se s tím po letech vyrovnávají, to je neskutečné.R^

5 0
možnosti
RK

Opravdu to stálo za letitý a nekonečný blízkovýchodní konflikt při kterém už zemřely milióny lidí?

0 2
možnosti
RC

Miliony lidi nezemreli behem celeho izr.-palest.konfliktu.

Za cely konflikt zemrelo cca desetitisice lidi na obou stranach.

Ovsem presna cisla jsem nedokazal vyguglovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik