Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně jako Vám je mně velice sympatický Zemanův postoj ke státu Izrael. To je nepochybně velmi důležitá věc v době, kdy Evropský parlament nechal na své půdě řečnit palestinskou teroristku, která má na rukou krev nevinných obětí.

Ovšem omilostnění Jiřího Kajínka považuji za krok nikoli milosrdný, ale kontroverzní. Miloš Zeman při své inauguraci prohlásil prezidentské milosti za přežitek. A nakonec paradoxně udělil milost člověku, který možná (jen možná) není vrahem, ale zcela určitě je několikanásobným zlodějem a lupičem. Skutečně lupičem, který při svých činech ohrožoval jiné lidi. Pokud by platilo pravidlo "třikrát a dost", byl by pan Kajínek odsouzen na doživotí již dávno.

Jestliže prezident Zeman převedl pravomoci udělovat milosti zpět na ministra spravedlnosti, měl se toho držet, protože existuje celá řada odsouzených, kteří se dopustili méně závažných trestných činů, jsou na tom zdravotně špatně, nebo o ně má zájem rodina – a tam je podle mne milosrdnost důležitá.

Tento prezidentův krok jsem prostě nepochopil. Uvažoval jsem o tom, že to udělal kvůli Kajínkově popularitě. Na druhou stranu jasně vidím, že Zeman popularitu příliš neřeší, ve svých výrocích nekličkuje, nepoužívá nějaké kluzké nejasné formulace, aby se někomu zalíbil, hovoří kontroverzně, ale jasně. Takže mně nezbývá, než doufat, že se prezident rozhodl na základě mnohem relevantnějších informací, než má kdokoli z nás.

1 0
možnosti

Kájínek není údajný vrah. Kajínek je dvojnásobný vrah odsouzený soudem na doživotí. To že dostal milost na tom nic nezměnilo.

2 1
možnosti
Foto

Milost ale dostal, protože existují pochybnosti o jeho vině.

1 1
možnosti

:-)......Souhlasím s Vámi a s panem Koreckým! Diskutéři, jak je vidět zběhlí v práci na netu by mohli vědět, že v tom případě, je tolik nejasností, neodebraných otisků, případ se opakovaně vracel ke stejnému soudu....prostě šlo zřejmě o válku policajtů.

Nebyl žádný zájem věc vyšetřit tak, aby se odhalila skutečnost. Kájínek byl jen obětí, případ uzavřen, zapomeňte! Že za to si odsedí doživotně kriminál....no co? Proto v tomto případě presidentovi děkuji za toto rozhodnutí ! R^R^R^

0 2
možnosti

Měl byste být sám milosrdný a nevolit Zemana.!!

2 1
možnosti

Bezesporu JE Vaše právo volit kteréhokoliv z kandidátů. Ale mohl byste při volbě použít mozek, to ano.Rv

4 2
možnosti

Milost Kájínkovi jako základní kvalifikace pro úřad prezidenta .... fór měsíce;-D;-D

P.S.: kandidáti se o JK vyjádřili správně. Není to žádný údajný, ale usvědčený a pravomocně odsouzený vrah. Milost od prezidenta jeho skutky nemaže.

5 1
možnosti

Neočekávejte kladné reakce, většina diskutujících jsou nositeli etického kodexu a tam se stávající prezident dle nich nedá vtěsnat, utečte,schovejte se , vypněte telefon;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Jedno podstatné bylo opomenuto . Všichni kandidáti ,by měli projít zatěžkávající zkouškou odolnosti ! Zejména - Strávit pár nocí v těsné blízkosti Mynáře, oblíbit si intimně - záhadně orientovaného Ovčáčka a to vše provést nejlépe v klenotnici ! :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS