Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale vy jste zřejmě myslel nové izraelské archeology, kteří po 70 letech vykopávek došli k závěru, že Bible je pouhá folková sbírka legend, jak píše profesor archeologie z Hebrejské univerzity Zeev Herzog :

"Following 70 years of intensive excavations in the Land of Israel, archaeologists have found out: The patriarchs' acts are legendary, the Israelites did not sojourn in Egypt or make an exodus, they did not conquer the land. Neither is there any mention of the empire of David and Solomon, nor of the source of belief in the God of Israel. These facts have been known for years, but Israel is a stubborn people and nobody wants to hear about it"

http://www.umich.edu/~proflame/neh/arch.htm

Píšete naprosté hlouposti snad v každé větě. Na tohle opravdu nemám čas, ale lidem, co tu čtou, doporučuji vlastní studium. Pro začátek přednáška prof. Šlaima na VŠE.

Já sama jsem se k informacím dostala až od mladých progresivních židů v nyc. Tady je naprostý sionistán.

alestine: 100 Years From Balfour Declaration

https://www.youtube.com/watch?v=8qjKnIFC2Jc&t=1403s

Také doporučuji přednášky Normana Finkelsteina, profesora politologie. Má neuvěřitelnou paměť na historické detaily. Je to akademik, který zaplatil vysokou daň za to, že zůstal pravdivý k odkazu svých rodičů, kteří jediní v jejich rodinách

přežili holocaust.

0 0
možnosti

Vždy jsem v údivu, jak lidi, kteří vědí kulové, mluví s arogancí samopasovaných expertů. Vámi označený historik v úvozovkách, prof. Avi Šlaim, je člen britské Akademie věd, je emeritní profesor mezinárodních vztahů na univerzitě v Oxfordu a v září od brit. Akademie věd dostal ocenění za celožiovtní významné akademické úspěchy v oborech podporovaných Akademií. A kdo jste vy, co jste v oboru historie dokázal vy??? Ani nevíte, v čem spočívají odhalení nových historiků. Píšete:

"Pak se dal na stranu tzv.“nových historiků“, kteří začali přepisovat dějiny Izraele i židovského národa. Nic v Bibli není pravda, všechno jsou jen mýty a Židé nemají právo na izraelskou zemi."

CO TO JE ZA ŽVÁSTY? Nový iz. historikové izraelskou historii přepsali na základě odtajnění izraelských vládních archivů v 80. letech. Šlo především o období roku 1948 a okolnosti vzniku Izraele, které zbavili nacionalistické mytologie. Ta například tvrdila, že Palestina byla „země bez lidí pro lidi bez země" a že Palestince v r. 1948 nikdo nevyháněl, ale šli sami po výzvě svých vůdců či že se sionisté pouze bránili proti koordinovanému útoku arabských armád. Fakta ze samotných izraelských a britských archivů však prokázala, že pravý opak je pravdou.

A ANO, BIBLE SIONISTŮM NEDÁVÁ ŽÁDNÉ PRÁVO UKRÁST ZEMI, KTEROU UŽ OD 7. STOL. OBÝVALI NAPROSTO VĚTŠINOVĚ ARABOVÉ. Představte si, že sem by přišli lidé z různých koutů světa, tvrdili by, že země, kterou staletí obděláváme podle konstruktu "historického práva" patří jím. Navíc Palestinci židům během války pomáhali, otevřeli jim náruč. Problém nastal, když se ukázali jako nacionalističtí teroristé, kteří jim plánovali ukrást zemi pod nohama. Přečtěte si zprávy kulturních sionistů, např. The Truth From Eretz Ysrael z roku 1891, Ahad Haam.

A k válečnému období doporučuji prof. Čejku:

S Koránem proti Hitlerovi a za svobodu Evropy - část 1.

http://blizky-vychod.blogspot.cz/2015/06/s-koranem-samopalem-za-svobodu-evropy-i.html

Také bych vám radila se podívat na to, jak se

0 0
možnosti
Foto

Dobrý deň pán Orlík,

netýka sa to témy Vášho článku, ale nemám na Vás iný kontakt, ako Vás poprosiť, či by ste sa nemohli vyjadriť k tomuto (poslal mi to známy ako reakciu na Váš článok Den, kdy Arab z OOP přiznal pravdu) (môžte aj na e-mail: marcel.burkert@gmail.com, alebo na môj FB) (nie som žiadny agent ani nič podobné, píšem článku aj tu na tomto blogu iDnes):

"...veris tym zidovskym zvastom? Je to ich propaganda aby ospravedlninili svoje spravanie. Ja som tam bol, videl som to na vlastne oci. Pozri si ten obrazok. Keb sa takto agresivne a okupantskz spravali Madari k Slovakom ako by sme sa mohli branit? Jedine im robit zle a bojovali by sme ako Palestina. Zidaci su bohaty a maju dobre zbrane, Palaestincania su chudaci.

Pozri si tento dokument a uvidis aky su Zidia. Arabou nemam moc v laske ale v tomto boji za vlast im fandim. Mas tam anglicke titulky tak si predcvicis Anglictinu a aj napocuvas arabstinu. Ked si to pozres napis tvoj nazor...

5 rozbitych kamer (palestinsky dokument)

Palestinský zemědělec Emad si pořídil kameru, když se mu narodil čtvrtý syn. V ten den také začalo zabírání půdy u jeho vesnice Bil’in u Ramalláhu, kde se chystala výstavba velké izraelské osady. Zatímco neozbrojení vesničané se snažili nenásilnými protesty zabránit ztrátě země, ze které získávají obživu, Imád našel ve filmování jejich odboje smysl a úlevu. Jedna po druhé jsou jeho kamery ničeny kulkami izraelské armády či židovskými osadníky. V průběhu let se situace vyostřuje, jeho sousedé jsou zatýkání a zabíjeni. Sám Imád je zatčen a později vážně zraněn. Navíc čelí tlaku své manželky, aby filmováním nevystavoval rodinu nebezpečí. Imád vytvořil osobní kroniku pěti let poznamenaných odbojem. Jeho dokument svědčí o vojenských metodách používaných proti civilistům. Ukazuje život s nespravedlností, pomalou ztrátu naděje a zamýšlí se nad tím, v jakém prostředí vyrůstají palestinské děti.

https://www.youtube.com/watch?v=NpLtbd376Jw

1 0
možnosti
Foto

McMahonův dopis Husajnovi v žádném případě nejde nějak extenzivně interpretovat: "Jsem pověřen vládou Velké Británie ... tlumočit následující sliby: ... Velká Británie je připravena uznat a podporovat nezávislost Arabů ve všech oblastech, které se nacházejí uvnitř hranic navržených šarifem z Mekky" (tedy včetně Izraele a Palestiny - pozn. J.Ř.)

Citováno podle Čejka: Izrael a Palestina, s.34.

0 0
možnosti
Foto

No a co je na následujích velmi umírněných požadavcích v rozporu s mezinárodním právem:

„Mír nebude, dokud...“:

– se Izrael nevrátí na hranici před 5.6.1967;

– nebude umožněn návrat všem uprchlíkům do státu Izrael;

– se nepřestanou budovat tzv. osady;

– dokud nebude východní Jeruzalém hlavním městem arabského státu Palestina, „nebude mír v regionu ani ve světě“, jak uvedl premiér arabské autonomie Rami Hamdallah.

Zdroj: https://orlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639744

1 0
možnosti

J49i94ř69í 66F92o98g26e19l

20. 12. 2017 8:08

Co se týče Turečka máte plnou pravdu. Určitě si mnozí vzpomenem na jeho "objektivní" komentáře pro RŽ z doby, kdy byl jeho reportérem v Izraeli.

A nejhorší je že tento propaletstinský člověk působí jako pedagog na univerzitě a vlévá do hlav tyto nesmysly o tom ajk jsou palsetinští arabové dobří a Židé špatní studentům.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS