Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen bych doplnil, že nepřátelství mezi židy křesťany začalo hned se vznikem křesťanství. Prví křesťané pocházeli ze židů ať přímo v Izraeli nebo v jiných částech Římské říše, diaspory židů byly totiž téměř všude. Židé považovali křesťany za odpadlíky a nezřídka je udávali Římanům.

1 0
možnosti

K44a22r59e47l 58M63a49s45e17k

13. 5. 2016 19:49

Už mě to tady začíná nudit, tak se poroučím. Ještě se ale zeptám, jaká by byla reakce zdejších diskutérů, kdyby jim bylo řečeno, že bylo kdesi na druhé straně světa rozhodnuto, o nich a bez nich, že musí vyklidit polovinu své země a vypadnout a proti tomuto rozhodnutí není odvolání a nedostanou žádné odškodnění. Kdo by s tím souhlasil?

2 6
možnosti
Foto

Nic takoveho se ale v souvislosti se vznikem izraele nestalo

3 1
možnosti

Nejsem příznivcem, gratulovat nebudu, není totiž k čemu. Pisatel si zapoměl zjistit za jakých okolností Izrael vznikl. Na jedné straně kritizujeme rozdělelní Polska mezi Německem a Ruskem a po té poválečném přičlenění části Polska k Bělorusku. To vadí. Pod dohledem Anglie - respektive použitím salamové metody se ukradne zem Palestině, aby vznikl Izrael. A je to OK. Argentina chtěla ukradnout Falklandy a jaký byl z toho šrumec? To že izrael má atomovou bombu je Izraelem nepřiznané veřejné tajemství, zejména o počtu JZ. Na co je potřebuje sakra? Irán má jaderný program, sakra, ten nepotřebuje tak jdeme bombardovat, sankcionovat atd. Pakistan , Indie byly ve válce ale jaderný arzenál, případné použití JZ nikdo nekritizoval?

1 8
možnosti

Tomu se říká pokrytectví.

1 1
možnosti

P52e61t18r 34A83g62u53l68á37r

13. 5. 2016 18:17

Někde jsem četl příhodu nebo vtip a podělím se o něj. NA nějaké konferenci se měli potkat Arafat a tuším Rabin a čekali na ostatní, měli čas a Rabin povídá Arafatovi: Víte na co nedávno přišli naši archeologové? Když šel Mojžíš na horu Sinaj pro přikázání, tak si pod kopcem svlékl kabát, položil ho na kámen a když se vrátil, tak byl pryč. A naši vědci přišli na to, že ho prý ukradli arabové... A Arafat prý odpověděl: Počkejte, ale v té době tam přeci žádní Arabové nežili! A Rabin na to: To rád slyším... Takže můžeme začít jednat?

5 1
možnosti

Tady je originál a lepší:

Během příměří mezi Německem a vedením židovské diaspory se chystá vyjednávání. Jsou však nějaké prostoje a čeká se na všechny zástupce Třetí Říše, a tak Adolf Hitler že poví protistraně vtip:

„Karel IV. jede do Frankfurtu, ale nedobře odhadl počasí a příliš se oblékl do toho vedra. Sundá si tedy v Norimberku kabát a pokračuje bez něj. Když se ale vrátí, tak zjistí, že mu jej někdo ukradl. Rozjede se pátrání a během chvíle je jasné, že to byli Židé, a tak se ...“

Newyorský rabín Stephen Samuel Wise začne vykřikovat: „Takhle se to nemohlo stát. V té době v Německu žádný Žid ještě široko daleko nebyl!“

Vůdce na to: „Dobrá, já myslím, že tímhle můžeme zahájit naše rozhovory.“

1 1
možnosti

J52a71r10a 29R56a40n39k

13. 5. 2016 18:12

Skoda, ze jste se nezminil o atisemitismu v Rusku, zbylo jich tam pouhych 194.000.

http://forward.com/opinion/179038/putin-jews-ruined-russia-but-now-were-pals-eh/

0 1
možnosti

Jaký antisemitismus, vždyť to je pravda, že v bolševickém vedení měli prim "Židé".

0 1
možnosti

K88a44r32e75l 47M96a80s18e46k

13. 5. 2016 17:25

Zapomněl jste se zmínit, že v té "opuštěné, močály a malárií zamořené judské zemi" žilo více než 700 000 Arabů, z nichž byla většina vyhnána bez nejmenší náhrady. Rv

2 8
možnosti

Nebyli vyhnání Masku, odešli. Na základě výzvy arabských států. Takže nelži, i když jako muslim můžeš, že? Arabové podle OSN měli mít vlastní stát, ten odmítli, proto, že se rozhodli smést Židy do moře.

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS