Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Moc by mě zajímalo, které území máte na mysli, píše: "Arabové .....žádají na území, které vítězné velmoci po I. světové válce vyčlenily pro „znovuvytvoření vlasti pro židovský národ", samostatný stát.". Můžete objastnit? Závazné rozhodnutí učinily mocnosti (s formálním krytím OSN) až po 2. světové. Pokud vím, Stát Izrael zaujímá větší území, než které "vítězné velmoci vyčlenily". A okupuje zhruba stejně velké území - zcela nezákonně. Slušní lidé s tím souhlasit nemohou. Slušní a ideologií nezaslepení rozhodně ne. Takže Turecko podporuje konec okupace. Tedy něco zcela jiného, než desintegraci existujícího státu. Mimochodem: jako Turecki se chovají (mj.) Britové k irům v Sev. Irsku, Francouzi a Španělé k Baskům či Katalánců a konec konců Slováci k Maďarům.

0 0
možnosti
MK

R^ Celá dohoda s Tureckem je debilní. Aktuálně se vracení do Turecka moc nedaří a vůbec, co to řeší?!! Do Evropy přijde milión, my ho vrátíme do Turecka a milión si vezmeme. Nula od nuly pojde, nebo neumím počítat?

3 0
možnosti
Foto

Byla chyba, když za balkánské války se státy, které osvobozovaly Evropu od Turků začaly mezi sebou bít o osvobozené území a nezahnaly Turky za Bospor

1 0
možnosti
VH

Ale tak spojenectví pravidelně končívá. Jakékoliv.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS