Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych rád jen připodotkl, že Halíkovo tvrzení, že s muslimy ctíme stejného Boha, je v rozporu i se samotnou Biblí. V ní je totiž výslovně psáno: "Kdo nectí Syna, nectí ani Otce, který ho poslal." (Jan 5,23). Jelikož muslimové nejenže neuznávají Kristovo Božství, ale vůbec celou Nejsvětější Trojici, už proto nelze tvrdit, že věří ve stejného Boha. Nehledě k tomu, že muslimský Bůh se od křesťanského zásadně odlišuje i v dalších vlastnostech.

5 0
možnosti
Foto

Pokud berete výše uvedená Ježíšova slova mechanicky, pak musíte dojít k logickému závětu, že ani Abraham, Izák, Jákob, Mojžíš, David a další nectili Otce, protože nectili Syna (který je od věčnosti a skrze něho všechno je stvořeno).

Stvořitel je jen jeden. Pokud muslimové věří v jednoho Boha, Stvořitele, nemohou věřit v jiného Boha než křesťané, protože žádný jiný Bůh není. Nicméně informace o něm mají zkreslené, pokřivené.

0 0
možnosti
Foto

Tak, jestli budou všichni šikovní a vzdělaní jako tady ten, tak Němci skončili... :-)

https://www.facebook.com/FREI.statt.bunt/videos/vb.665497003496776/963565277023279

2 0
možnosti
PS

Halík je osobnostně a egoisticky svázán cenou, kterou obdržel. Zapomněl na podstatu své práce, kterou odvedl v dřívějších knihách a upnul se k jediné myšlence- prolnutí všech náboženství. Neuvědomuje si, že podpora islámu je v přímém rozporu s katolickou vírou. Nepostavit se zlu, je spoluúčast na zlu. Pěkně mu oponoval kardinál Duka v rozhovoru po Novém roce, ale bohužel nebyla vůle k širší debatě. Celkem by mě podobný rozhovor zajímal, protože Halíkovi argumenty lze lehce vyvrátit , i když u takových lidí jde možná o házení hrachu o stěnu. Pravděpodobně přešel už na druhou stranu.

7 0
možnosti
MK

Ta debata s Dukou mi unikla. :)

1 0
možnosti
MK

Neklame, mediální obraz Halíka neodpovídá jeho skutečnému obrazu u katolíků. Je jen málo katolíků pro které je Halík tou, či onou autoritou.

Ostatně asi je signifikantní, že skutečné katolické autority jako Mons. prof. PhDr. Petr Piťha o něm mluví jako o prázdné namyšlené nádobě

12 0
možnosti
Foto

Pro mě je jeden z nejchytřejších katolíků prof. dr. Ctirad Václav Pospíšil, Th.D., ten by měl být slyšet mnohem častěji...

1 0
možnosti
DC

Problém je, že v jediné, v co Halík věří, je politika. Není to dobrý člověk.

13 0
možnosti
MK

Halík věří jen v sebe a je sobě i největším fanouškem a obdivovatelem.

16 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik