Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Srovnejte prosím počty obětí.

0 1
možnosti
TJ

Ještě pochopím Vaše jednostranně černo-bílé neobjektivní stranění jedné straně konfliktu, ale přirovnání současné situace k bombardování Drážďan je Vámi demagogicky překrouceno. Spojenci se snažili o navrácení německého agresora do původních hranic, které byly před konfliktem uznány mezinárodním společenstvím. Pokud tedy izraelské letce stavíte na roveň anglo-americkým, zcela záměrně opomíjíte fakt, že okupantem tu je Izrael, který násilím zabral o 20% více území než mu bylo plánem OSN přiznáno. Ovšem už minule jste mně pobavil úvahou, že cituji: "Španělští, angličtí a dánští dobyvatelé a kolonizátoří nebyli křesťané, ale pokřtění pohané, kteří své vraždění obhajovali křesťanským učením." Vaše představa, že účastníci křížových výprav do Palestiny za osvobození Kristova hrobu, kteří brutálně vyplenili Jeruzalém, nebyli křesťané je podobná zdůvodněním francouzského krále, na základě kterých zlikvidoval templářský řád.

Dále píšete: "Tato drzá arabská propaganda slaví ve světě úspěch. Agresor je vydáván za oběť a naopak." Volil by jste stejná slova v případě, kdyby se dnes za použití teroristického násilí, podobné brutality jakou prováděly organizace Hagana či Irgun při vyhnání 800 000 usedlíků, navrátili sudetští Němci do země svých otců a zabrali si navíc 20% území, ze kterého by vyhnali necelý milion Čechů? Označil by jste Čechy za agresora, pokud by po několik generací bojovali za návrat do vlasti?

PŘEKRUCOVÁNÍM historie mistrně používáte styl propagandy Josepha Göbbelse a pokud píšete, že Mahmúd Abbás byl členem teroristické organizace OOP, tak členy teroristické organizace Hagana byly  Jicchak Rabin či Ariel Šaron,

Mimochodem město Jeruzalém nebylo ani židovské, ani křesťanské a ani muslimské město, ale město Jebusejské, které postupně násilně ovládli představitelé výše uvedených náboženství a pokud se spolu současní okupanti nedohodnou, tak se budou mezi sebou neustále vraždit.

Atentátníci na Heydricha se zbaběle ukryly v civilním kostele viděno Vaší optikou?!

2 2
možnosti

Pane Orlíku, pokud předpokládám, že Arab vede národně osvobozenecký boj, kde pravidla nejsou vůbec určená, tak co s tím?

A četl jsem tuším, že podstatnou část obyvatel Gazy tvoří uprchlíci z území nově vzniklého státu Izrael v r. 1948.

¨Vypadá to, že jediným možným východiskem budoucího pokojného řešení dnešní situace by bylo prohlášení Knessetu, že se hlásí k hranicím Státu Izrael, tak jak je stanovil Plán OSN z r. 1947. A uznání Palestiny za stát, protože chování každého státu lze pak posuzovat dle mezinárodního práva.

A že pokud nebudou po dobu třeba pěti let ze strany Palestinců realizovány žádné útoky proti Státu Izrael, tak Izrael s radostí postoupí všechna území získaná ve válkách r. 1948, 1967 atd. zpět státu Palestina.

Vše by tedy záleželo na chování Palestinců.

2 1
možnosti
Foto

To snad této utopii, ani sám nevěříte, nehledě na to, že Hamas nebo Hizbalach by to ani neuspokojilo, protože jejich cílem zničení státu Izrael. Jedna hypotetická otázka, on Izrael vzal nějaké území státu Palestina?

1 0
možnosti
JH

Další jednostranný a zaujatý článek. Když se rvou dva psi , musíte je polít vodou oba a oba zřezat jak žito...Navíc reakce Izraele připomíná Gestapo-Vy jste nám zabili vojáka-my Vám vypálíme vesnici..

0 15
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik