Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kde najdeme moudrost?

Tak se táže starozákonní spravedlivý Job a pokračuje slovy, „že ji nelze získat za stříbro, zlato, perly, korál ani křišťál, neboť moudrost je úcta k Bohu.“ (Job 28, 12-28) 

Jsou mezi vědci muži, kteří dali Jobovi za pravdu a ke svému vzdělání přidali rovněž úctu ke Stvořiteli, jehož stvořitelské skutky studovali desítky let. Přikládám něco málo z jejich studijních výsledků.  

I.Dr.AJ Monty White, člen Královské společnosti chemie, PhD z chemie, zastával řadu vyšších administrativních funkcí na Cardiffské univerzitě, vedoucí vědec v Marshall Space Flight Center v USA, přední vědec NASA:

„Nakonec jsem dospěl k závěru, že evoluce je v nejlepším případě neprokázaná hypotéza. Přesvědčil jsem se, že většina lidí věří v evoluci, protože se rozhodnou, ne kvůli ohromným důkazům. Ve skutečnosti mnoho evolucionistů snadno připouští, že věří v evoluci ne proto, že by to věda dokázala, ale proto, že jiné alternativy, zejména „Bůh“, jsou naprosto nepřijatelné.

Mezi nejsložitější neživou sloučeninou, jako je krystal, a nejjednodušší formou života, jako je bakterie, existuje obrovská propast. Mezera je mnohem větší než mezera mezi bakterií a lidskou bytostí.

Třetím velkým problémem je složitost života. V posledních letech vědecký pokrok odhalil složitost buňky, biologicky (DNA, RNA, proteiny, aminokyseliny atd.) i atomově (elektrony, protony a neutrony atd.). Ukázalo se, že jádro každé lidské buňky je digitálně kódovaná databáze obsahující více informací než Wikipedia, a je mnohem komplikovanější než New York.“

II.Dr. David H. Stone byl předsedou katedry elektrotechniky a informatiky na Michiganské technologické univerzitě a osm let vyučoval elektromagnetismus, laserovou fyziku a inženýrský design. Je držitelem titulu BS a fyziky na Michiganské státní univerzitě, Ph.D. v oboru strojního inženýrství na Michiganské státní univerzitě a MBA na University of Phoenix:

„Zjistil jsem, že hybridní pozice, jakou je teistická evoluce, jsou přestupky vůči Bohu i proti vědě. Teističtí evolucionisté se snaží nedráždit ateisty. Věřící Božímu slovu a teisty nespojuje společný zájem. (2. Korintským 6, 14 )

Proč věřím, že věda není nepřítelem Bible a že důkazy o brilantním designu hovoří proti náhodným procesům mutace a přirozeného výběru.

1) Jedna obyčejná molekula proteinu se skládá ze stovek aminokyselin složených do přesné trojrozměrné konfigurace.

2)Nejjednodušší myslitelná buňka - nejmenší možný samoreplikující se organismus - je nesrovnatelně složitější než ty sofistikovanější designy lidské vědy a techniky.

3)Reprodukční proces je navíc úžasně přesný a vyhýbá se mutacím kvůli jejich škodlivým účinkům. Replikační proces DNA pro vyšší organismy zahrnuje korektury, které udržují míru chyb na méně než 1 z 10 miliard.

4)Genetické rozdíly mezi druhy. Šimpanzi jsou považováni za naše nejbližší genetické příbuzné. Lidská DNA a DNA šimpanzů se považují za rozdíl jen o několik procent (ačkoli měření takových rozdílů je složitější, než kdybyste uváděli procenta). Ale i 1% rozdíl činí desítky milionů rozdílů v základní sekvenci DNA.

5)Sofistikovanost živého designu na úrovni orgánů a organismů je ohromující. Sonarové systémy netopýrů a delfínů jsou úžasně sofistikované a překračují výkony a dílo jakéhokoli člověka.

6)Evolucionista nemůže popřít, že struktury, jako jsou kola a magnety, se nemohly „vyvíjet“, protože by byly k ničemu, dokud by nebyly zcela vytvořeny. Ale tyto struktury byly od té doby objeveny v živých tvorech. Kolo se nachází v rotačním motoru bičíku bakterie a magnety jsou nedílnou součástí navigačních systémů mnoha ptáků. („nejstarší“ fosílie netopýrů, vykazují struktury nezbytné pro sonar měli tedy netopýři tuto sofistikovanou schopnost vždy od doby, kdy byli vytvořeni)

7)Poločas rozpadu C14 je 5730 let. Mrtvá organická hmota obsahuje stopové prvky C14, které organismus požíral z biosféry během života. Jakmile je však mrtvý a pohřben, obsah C14 klesá o 50% za každý poločas. Evolucionista by očekával, že vzorky uhlí, údajně stovky milionů let staré, by po celou tu dobu zbývaly absolutně nulové atomy C14. Ve skutečnosti uhlí vykazuje snadno měřitelné C14. Diamanty, údajně staré miliardu let, obsahují také C14. To je z evolučního hlediska nemožné. Kdyby byla celá Země vyrobena z pevného C14, za pouhý milión let (174 poločasů) by nezůstal ani jeden atom. Země musí být mladší.

 

Autor: Karel Orlík | pondělí 29.6.2020 6:00 | karma článku: 8,36 | přečteno: 131x
  • Další články autora

Karel Orlík

Odešel další mně známý bloger

Časně ráno v neděli podlehl v olomoucké nemocnici těžké nemoci známý náboženský bloger Mgr., ThLic. Karel Sýkora.

28.11.2022 v 15:45 | Karma: 20,95 | Přečteno: 787x | Diskuse| Osobní

Karel Orlík

Dvě konference pokrytců s nulovým výsledkem

Ve dnech 6. -15. července 1938 se uskutečnila konference, na kterou by svět nejraději zapomněl. Konference v Evianu byla pro židovský národ nejvýznamnější konferencí v historii.

6.7.2022 v 7:05 | Karma: 17,69 | Přečteno: 436x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

Když si církev osvojí jazyk nepřátel Izraele

„Druhého spatřil Jan (Křtitel) Ježíše, jak jde k němu, a řekl: „Hle beránek Boží, který snímá hřích světa.“ (Bible, evangelium Janovo 1,29) „...šelma vyvstala ze země: měla dva rohy jako beránek, ale mluvila jako drak." (Zj.13,11)

5.7.2022 v 11:30 | Karma: 12,02 | Přečteno: 318x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

„Zachránit planetu“, nebo svůj vlastní život?

„Jaký prospěch bude mít člověk, získá.li celý svět, ale svůj život ztratí? A zač získá svůj život zpět?“ (Bible, Matouš 16, 26)

30.6.2022 v 6:54 | Karma: 15,74 | Přečteno: 253x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

Kdo je zločinec, pan Rychetský nebo Bůh?

„Blaze člověku, jenž našel moudrost, člověku, jenž nabyl rozumnosti.“ „...Naší moudrostí je Ježíš Kristus...“ (Bible, Přísloví 3,13; I.list Korintským 1,30)

19.6.2022 v 18:27 | Karma: 20,38 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik