Proč se Radim Jančura mýlí

Podnikatel Radim Jančura se už navždy zapsal do dějin českých polistopadových podnikatelů. Naučil ČD modernímu pojetí ve veřejné osobní železniční dopravě. Vedení ČD začalo Jančuru napodobovat. Zatím jenom v Pendolínu. 

Ale dnes Jančura své podnikatelské jednání změnil. Jestliže měl zpočátku ve vlakové přepravě bezkonkurenčně nejnižší ceny, dnes už to neplatí. V prosinci 2016 měly na trase Praha-Ostrava nejlevnější lístky ČD, stejně jako v březnu 2017.

RegioJet nasadil cenu nejvýše. Navíc ty, kteří si v RegioJetu koupili nejlevnější lístky, „potrestal“. Obsluha jim nenabízí tiskoviny ani občerstvení (pouze vodu). A tak servis, který zpočátku platil pro všechny bez rozdílu, je dnes poskytován jen těm majetnějším. Proč? Došel Jančurovi dech, nebo peníze? Proč o tom píšu?

V Parlamentních listech ze 14. 3. 2017 nazval Radim Jančura prezidenta Miloše Zemana srabem, protože nemá zájem účastnit se předvolebních televizních debat. A v tom se Jančura hluboce mýlí. Jistě, Miloš Zeman není anděl. Může se mu leccos vytýkat, ale nedostatek odvahy ani náhodou. Odmítá politickou korektnost, za kterou se schovávají právě političtí zbabělci.

Jako jediný politik na návštěvě Izraele označil Arafatovou OOP za „pátou kolonu.“ Arabové zuřili. Později jsem se Miloše Zemana zeptal, jak se mu Arabové pomstili. „Mně nijak, ale mou ženu nepustili na území Judeje a Samaří.“ Jeho názory na arabsko-islámský terorismus se nezměnily. Mezi politiky zůstával v názorech na arabsko-židovský konflikt dlouho osamocen.

Pak se přidal kanadský premiér a v současnosti i prezident USA. Jako první měl odvahu zmínit se o přestěhování ambasády ČR z TelAvivu do Jeruzaléma. Donald Trump byl druhý.

Takže Radime Jančuro, Vaše hodnocení Prezidenta Zemana je mylné. Nepochybuji o tom, že nezradí-li Zemana zdravotní stav, hravě svůj prezidentský mandát obhájí.    

Autor: Karel Orlík | čtvrtek 16.3.2017 8:58 | karma článku: 23,96 | přečteno: 705x