Karel Orlík

Kdyby antisemité znali Bibli…

3. 03. 2017 8:11:13
Antisemité, tzn. všichni, kteří nenávidí Židy a dnešní Izrael, mají jediný cíl – likvidaci židovského národa.

Pokusil se o to kdysi Egypt, pak Persie a nacisté. Řecký vládce Antiochus Epifanes se zaměřil na likvidaci judaismu v naději, že tím tomuto národu zlomí páteř. Později se o totéž pokusili pýchou a neznalostí naplněni církevní představitelé.

Společným jmenovatelem všech nepřátel židovského národa je neznalost Bible. Prorok Jeremiáš připustil možnost zániku židovského národa po splnění dvou podmínek:

1) Kolaps přírodních zákonitostí Sluneční soustavy – Jer.31,35-36;
2) Průzkum vesmírných vzdáleností i hlubokosti moří a oceánů – Jer.31,37;

Soudnému čtenáři musí být zřejmé, že Jeremiášovy podmínky jsou neproveditelné. Židovský národ je v Bibli připodobněn k olivě, vyznačující se mimořádnou vitalitou. Po potopě se jako první zregenerovala právě oliva.

Podobnou vitalitu prokázali Židé po návratu do Palestiny koncem 19. století. V rekultivaci zpustošené vlasti překonali mimořádně obtížné přírodní podmínky, poušť přetvořili v kvetoucí města a močály v úrodná pole, čímž připravili cestu k vytvoření Státu Izrael.

Ale ještě větší překážkou pro nadšené sionisty byl odpor Arabů a světové velmoci Velké Británie. Arabům pomáhali proti Židům bývalí nacističtí vojáci, arabské legie vedli britští důstojníci, Britové dodávali Arabům i zbraně, zatímco Židům zbraně zabavovali. Veškerý pokus zabránit vzniku Státu Izrael vyšel naprázdno, stejně jako všechny následné pokusy arabských států zničit Izrael vojensky.

V současnosti se téměř celý svět snaží škodit Izraeli na všech frontách. Jednou z forem boje je BDS (bojkot-stažení investic-sankce). Kampaň BDS zahájilo 9.7.2005 171 palestinských nevládních organizací. K nim se připojilo přes 20 organizací ze 13 států EU. V Kanadě zahájili v roce 2005 „týden izraelského apartheidu“, ve Francii se v roce 2009 připojilo k bojkotu Izraele několik organizací, v Austrálii se v roce 2010 konala první BDS konference a v roce 2011 BDS podpořila i americká presbyteriánská církev.

Mnohé evropské organizace sice mají v programu „mír, lidská práva a spolupráci“, ale dotace z EU používají k šíření BDS. Dělá to až 30 organizací ze 100. Nad desítkami milionů eur není v této oblasti žádná kontrola.

Autor: Karel Orlík | karma: 22.34 | přečteno: 609 ×
Poslední články autora